Poznata teniserka ulazi u fudbalski klub: Na stolu ima dvije ponude
FOTO: EPA

Sprema se zanimljiva priča

Poznata teniserka ulazi u fudbalski klub: Na stolu ima dvije ponude

Haris Zilić

Zanimljive vijesti stižu iz Rumunije gdje bi se mogla dogoditi jedna posebna situacija u tamošnjem fudbalu početkom naredne sezone, a u centru pažnje je jedna od najpopularnijih tamošnjih sportistkinja.

Rumunjski mediji lansiraju špekulaciju da bi poznata teniserka Simona Halep mogla uskoro postati vlasnica određenih dionica Farula, kluba koji je prošle sezone senzacionalno osvojio titulu u Rumuniji.

Farul je klub koji se itekako digao posljednjih godina, a najzaslužniji za to su dvije istinske rumunjske legende.

Na mjestu predsjednika je legendarni Gheorghe Popescu, a menadžer tima je još jedna legenda, Gheorghe Hagi.

Upravo Hagi ima 79,9 % dionica u klub, brazilska legend Rivaldo ima 10%, kao i Ciprian Marica dok Zoltan Iasko ima 0,1 % dionica.

Međutim, priča bi mogla otići u novom smjeru i blizu je dogovor da određeni dio dionica pripadne Simoni Halep, tačnije da poznata teniserka bude dio kluba.

Oglasi

Na stolu Halep ima dvije ponude. Prva ponuda je da prihvati 10% dionica i bude među glavim ljudima u klubu, a ima i ponuda da uzme 1% dionica, ali da pored toga promoviše klub na evropskoj sceni u raznim kampanjama i na raznim sastancima.

Halep se vratila tenisu

Simona Halep je zbog dopinga dobila kaznu od četiri godine zabrane igranja tenisa, a kazna je zatim smanjena na devet mjeseci.

Nakon pauze vratila se ove godine na terene i poražena je u prvom kolu Mastersa u Miamiju od Paule Badose, dok bi naredni turnir trebao biti u Madridu.

Halep je fan fudbala, često je možemo vidjeti i na tribinama kada igra rumunjska reprezentacija, a sad bi mogla postati ozbiljan faktor u klubu koji je pravo osvježenje u rumunjskom fudbalu.

Oglasi

Farul je prošle godine došao do prvog trofeja u 103 godine postojanja i to je bila titula prvaka Rumunije. Ove sezone su također u vrhu, trenutno su četvrtoplasirani i bore se za novi izlazak na evropsku scenu.

Eventualni ulazak Simone Halep bila bi sigurno zanimljiva sportska priča, a i sama Halep je rekla da se više ne osjeća sigurnom na terenu nakon duže pauze, tačnije da u igri osjeti da to nije ona prava Simona i pitanje je koliko može ponuditi u današnjem tenisu s takvom formom?

Nakon ispadanja u provm kolu Mastersa u Miamju dala je i komenatar po povratku na terene.

"Bila sam jako emotivna kada sam se vratila na teren. Nisam znala kako ću biti primljena na terenu i van njega", rekla je Halep i dodala:

"Kada sam stigla u Miami bila je to vleiakk oličina ljubavi od strane fanova, javnosti, ljudi nisu zaboravili šta sam tokom karijere uradila u svijetu tenisa."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti