Simpatični Grk srušio Džumhura, Thiema, Đokovića, a sada i Zvereva

ATP Toronto

Simpatični Grk srušio Džumhura, Thiema, Đokovića, a sada i Zvereva

E. Škorić

Stefanos Tsitsipas je nastavio da dominira, pa se večeras plasirao u polufinale Mastersa u Torontu.

Tsitsipas je pravo tenisko otkriće i 27. igrač svijeta juriša ka finalu Toronta. U prošlom meču je iznenadio Novaka Đokovića, prethodno i Dominica Thiema, a u prvom kolu našeg Damira Džumhura.

Na red je došao Alexander Zverev. Treći teniser svijeta je prije nekoliko dana slavio lagano protiv Tsitsipasa u polufinalu Washingtona (6:2, 6:4), ali ovaj se u međuvremenu stigao osvetiti.

Nijemac je u prvom setu slavio sa 6:3, u drugom je Tsitsipas uspio nakon velike borbe u taj-brejku doći do 1:1, a onda treći set dobiti sa 6:4.

Njegov naredni rival je Kevin Anderson, koji je danas sa 6:2, 6:2 nadigrao Grigora Dimitrova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi