Njima kritike ništa ne znače: Srbi ponovo šokirali region, Đokovićev potez vidio cijeli svijet!

Ista pjesma se orila ponovo u dvorani u Malagi

Njima kritike ništa ne znače: Srbi ponovo šokirali region, Đokovićev potez vidio cijeli svijet!

Endin Čaušević

Novak Đoković i društvo ponovo su privukli veliku pažnju pred početak polufinalnog okršaja Davis Cupa između Srbije i Italije, te su i pored mnogih kritika i osuda na teren ponovo izašli uz stihove kontroverzne pjesme.

Teniseri Srbije našli su se na velikom udaru kritika jer su na teren na meču protiv Velike Britanije izašli uz stihove pjesme "Veseli se srpski rode".

Takav potez ekipe Srbije izazvao je ogorčenje javnosti u regionu, a prije svega to se odnosi na Kosovo i Crnu Goru.

Nakon silnih kritika reagovali su i iz Davis Cupa jer su obrisali sporni video s društvenih mreža. No, očekivalo se da će Srbima biti naređeno da promijene pjesmu za nastavak takmičenja što se očito nije desilo.

Naime, reprezentacija Srbije igra danas polufinale protiv Italije i teniseri ove zemlje su izašli na teren nešto iza 12 sati, a s razglasa u dvorani se ponovo orila ista pjesma.

Oglasi

Davis Cup nije naredio ekipi Srbije da promijeni pjesmu, a teniseri te zemlje sami nisu željeli da reaguju i pored silnih kritika koje su dobili.

Oni su odlučili da pjesma "Veseli se srpski rode" ostane, te su uz stihove iste i danas izašli na teren dvorane u Malagi, a posebno se u centru pažnje našao osmijeh na licu Novaka Đokovića zbog čega će i on sigurno dobiti žestoke kritike.

Inače, Srbija i Italije bore se za mjesto u finalu Davis Cupa gdje ih već čeka selekcija Australije koja je u polufinalnom okršaju bila bolja od Finske sa 2:0.

Treba istaći da Srbija ima i veliku podršku svojih navijača u Španiji što će ovom timu sigurno značiti u borbi za vleiko finale Davis Cupa.

Top Komentari

Hanibal
Zivjele nezavisne drzave: Bosna i Hercegovine, Kosovo i Crna Gora!
8 0
CeZenicaLik
Ja ne znam zasto se srbi trebaju veseliti.Pa izgubili su skoro sve,Bosnu i Hercegovinu ,Kosovo a ceka ih kao sljedeca Vojvodina.Glup neki narod....
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi