Dušan Lajović je jednog od najboljih na svijetu držao na konopcima, pa "nestao" i ostao bez finala

Srpski teniser nije uspio

Dušan Lajović je jednog od najboljih na svijetu držao na konopcima, pa "nestao" i ostao bez finala

Edmir Škorić

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspio izboriti finala ATP turnira iz serije 250 u Barceloni, iako je zaista igrao dobro i danas i proteklih nekoliko dana.

Casper Ruud je danas prvi došao do polufinala, a onda je čekao rivala za trofej u meču Stefanosa Tsitsipasa i Dušana Lajovića.

Grk je bio veliki favorit, ali je Lajović igrao sjajan tenis i prvi set je dobio sa 7:5 uz jedan brejk. Pri vodstvu 6:5, Lajović je imao brejk i ujedno set loptu i odmah ju je iskoristio, pa je stigao do prednosti u setovima.

Tsitsipas ne koristi brejk šansu već u prvom gemu drugog seta, zatim je imao priliku u četvrtom gemu, da bi onda u sedmom gemu uspio da oduzme preednost servisa Srbinu, pa je poveo sa 4:3, a set dobio sa 6:4.

U setu odluke Lajović kao da se predao. U prva dva gema nije bilo brejka, a onda Tsitsipas veže četiri gema i dolazi do 5:1. Lajović je došao do 5:2, no već u narednom gemu je sedmi igrač svijeta završio posao i ovjerio plasman u novo finale.

Sigurno je da će sutra publika u Barceloni i pred malim ekranima uživati u spektaklu budući da sjajno igraju i Ruud i Tsitsipas, a naročito na šljaci.

Tsitsipasu će ovo biti četvrto finale u Barceloni. Prethodna tri je izgubio; prvo od Rafaela Nadala 2018. godine, zatim od istog rivala 2021. i prošl godine od Alcaraza, pa se nada da će u četvrtom pokušaju imati više sreće. S druge strane, Ruudu će ovo biti prvo finale u Kataloniji.

ATP Barcelona, polufinale:
Tsitsipas (7) - Lajović (59) 5:7, 6:4, 6:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi