Tsitsipas bacio sve u potpuni trans, protivnik u nevjerici gleda čudo koje se dešava na terenu

Nevjerovatan potez grčkog tenisera

Tsitsipas bacio sve u potpuni trans, protivnik u nevjerici gleda čudo koje se dešava na terenu

M. Šljivak

Grčki teniser Stefanos Tsitsipas plasirao se u 2. kolo Australian Opena pobjedom nad Belgijancem Zizouom Bergsom s 3:1 (5:7, 6:1, 6:1, 6:3). Ovaj duel obilježio je i potez koji će bez dileme biti u konkurenciji za najbolji u sezoni. Izveo ga je Tsitsipas.

Stefanos Tsitsipas je izgubio prvi set od Zizou Bergsa u 1. kolu Australian Opena, ali potom se probudio i razbio je protivnika prepustivši mu do kraja meča još samo pet gemova.

Ovaj duel obilježio je i potez koji će vjerovatno ući u konkurenciju za najbolji u sezoni. Tsitsipas je izveo poprilično čudo.

Sve se desilo na početku drugog seta. Imao je grčki teniser prednost na protivničkom servisu, a nakon razmjene udaraca Bergs je uz dosta sreće uspio prebaciti mrežu i činilo se kako će uzeti poen.

Međutim, uslijedio je čarobni potez Tsitsipasa. Stigao je do loptice, udario ju je neposredno prije povratka u Bergsovo polje i došao je do break poena.

Oglasi

Uspio je GRK nekim čudom uspio izbjeći dodirivanje mreže koje bi ga ostavilo bez poena i napravio je jedan od najljepših poteza karijere.

Publika je bila na nogama, komentatori nisu mogli vjerovati, kao ni sam Zizou Bergs koji je upravo svjedočio čudu.

Tsitsipas je nakon pobjede govorio o ovom udarcu. Tvrdi da je on vjerovatno okrenuo kompletan meč.

"Taj potez je bio izuzetan. Ne znam kako sam ga uopšte i napravio. Valjda nisam želio odustati i došlo je do takvog poteza. To je vjerovatno okrenulo meč u moju korist", poručio je grčki teniser.

Pogledajte ovaj zaista čaroban potez grčkog tenisera koji je već na početku sezone izveo čudo koje će biti kandidat za najbolji potez sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi