Nezapamćen potop Srba na Australian Openu
(AP Photo/Louise Delmotte)

Nezapamćen potop Srba na Australian Openu

M. Šljivak

Težak dan imali su srpski teniseri i teniserka na Australian Open. Doživjeli su tri teška poraza i kući idu Laslo Đere, Dušan Lajović i Aleksandra Krunić.

Pravi potop srpskog tenisa viđen je u 1. kolu Australian Opena, pa je sada sve ostalo na Novaku Đokoviću i Miomiru Kecmanoviću.

Laslo Đere je u 1. kolu poražen od momka s pozivnicom, Francuza Arthura Cezauxa. Bilo je 3:2, po setovima 6:2, 6:7, 6:2, 3:6, 6:2.

Ušao je 33. teniser svijeta kao favorit u meč s 21-godišnjakom. Na kraju je samo u određenim trenucima pokazivao zašto su ga kladionice vidjele kao favorita, no odigrao je jako loše i izgubio je od talentovanog Francuza.

Dušan Lajović također ide kući. Njega je izbacio kvalifikant, Italijan Giulio Zeppieri s 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3 i 7:6.

Oglasi

Rijetki su davali šansu Italijanu koji je 133. igrač svijeta da će nešto napraviti protiv Lajovića. Na kraju je čovjek došao do najvećeg uspjeha, Srbina je poslao kući, a on ide u drugo kolo gdje ga čeka Cameroon Norrie.

Kući za razliku od muških kolega, očekivano, ide Aleksandra Krunić. Ona je lagano poražena od Clare Burel s 2:0 (6:4, 6:1).

Nije Krunić imala nikakve šanse protiv favorizovane francuske teniserke. Uzela je pet gemova u meču, ali je za samo sat vremena završila nastup.

Kompletirala je Aleksandra tako potpuni potop predstavnika Srbije na Australian Openu i definitivno niko nije očekivao da će ih se većina oprostiti već u prvom kolu.

Srećom po naše komšije, Novak Đoković i Miomir Kecmanović su još uvijek u turniru. Novak će u drugom kolu igrati protiv Australca Popyrina, a Kecmanović protiv Nijemca Struffa.

Top Komentari

AlphaStrong
Još ona dvojica da ispadnu u drugom krugu i sve super
0 1
Juka1987
Kaze se Srbijanaca a ne Srba ccccc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi