Teniski svijet je u šoku, četvrtom teniseru svijeta poručili da će "umrijeti od tupog noža"

Oglasila se igračeva majka

Teniski svijet je u šoku, četvrtom teniseru svijeta poručili da će "umrijeti od tupog noža"

E. Škorić

Holger Rune izgubio je u subotu od Caspera Ruuda sa 6:3, 3:6, 4:6 u polufinalu ATP Acapulca. Danac se muči s formom u posljednje vrijeme, što je bio slučaj i u ovom duelu.

Nakon što je doživio poraz od rivala iz Norveške, četvrti igrač svijeta dobio je prijetnje od jenog navijača, a njegova majka Aneke objavila je poruku na društvenim mrežama.

"Ti je**ni k**vin sine. Čekam te. Ulovit ću te, zabosti te nožem u vrat i odsjeći tvoju glupu glavu. Bit će to na svim vijestima. Bit će to lekcija za sve. Dolazim po tebe, umrijet ćeš od tupog noža", pisalo je u poruci, a pretpostavlja se da je riječ o nekome ko je očigledno pao tiket na kladionici, pa za sve krivi Runea.

"Ako neko poznaje ovog idiota ili e-mail adresu s koje je poruka poslana, molim vas da mu kažete da je prijetnja smrću protuzakonita. Možda će se suočiti s teškom kaznom za ovo", napisala je Aneke, majka Runea.

Fanovi su na to vrlo brzo reagovali u komentarima. "Ovo nije ljubitelj tenisa, samo novcem opsjednuta osoba koja nema moralnih načela", "niko normalan to ne bi mogao učiniti", "klađenje je sramota za svjetski tenis. Nadam se da će pošiljatelj ove poruke biti procesuiran za ovaj skandalozan čin", "odvratno. Čak ni gubitak ogromnog novca to ne opravdava".

Iako je Dančeva majka odlučila objaviti poruku na internetu, nedavno je prestala sarađivati sa sinom. Posljednjih godina ona se brinula o njegovom kontaktu s medijima i imidžu, no on se odlučio povući. "Budući da je moj sin postao tinejdžer, imala sam jasan plan", zaključila je.

Patrick Mouratoglou postao je novi trener Danca, ali rezultati se i dalje nisu popravili. Prethodno je prekinuo saradnju sa bivšim trenerom Severinom Luthijem, zatim i legendarnim Borisom Beckerom, a odlučio je promijeniti i menadžersku agenciju te potpisati ugovor s IMG Tennisom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi