Thiem: Život sam posvetio osvajanju Grand Slama; Zverev: Trebat će mi dva-tri dana

Odličn finale US Opena

Thiem: Život sam posvetio osvajanju Grand Slama; Zverev: Trebat će mi dva-tri dana

A. Čaušević

Fantastično finale US Opena odigrali su Dominic Thiem i Alexander Zverev. Na kraju je pobjedu slavio Austrijanac koji je poslije 0:2 u setovima stigao do 3:2 i prvog Grand Slama u karijeri.

Thiemu je ovo bilo četvrto finale na Grand Slamovima. Ranije je gubio od Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, a sada je konačno ostvario ono o čemu sanja cijelog života.

"Očekujem kako će od sada za mene biti lakše igrati na najvećim turnirima. U glavi mi je dosada bila misao kako sam imao veliku karijeru, bolju no što sam mogao sanjati, ali sve do danas mi je nedostajao jedan od najvećih ciljeva," kazao je Thiem.

"Sada kad sam ga ostvario, nadam se kako ću biti opušteniji i igrati slobodnije na najvećim turnirima. Praktično sam čitav život posvetio tome da osvojim jedan 'grand slam' i sada sam uspio, a to je veliko postignuće kako za mene tako i za moju porodicu i stručni tim", dodao je on.

Zverev je sasvim očekivano bio razočaran obzirom da je ispustio zaista veliku prednost te da će morati čekati novu priliku za najveći uspjeh u karijeri.

"Bio sam toliko blizu da postanem 'grand slam' šampion. Dijelilo me nekoliko poena, ali ne mislim kako je ovo bila moja posljednja šansa. Vjerujem kako ću jednom ipak postati 'grand slam' šampion. Ključni je trenutak bio kada sam izgubio servis početkom trećeg seta, od tada je on počeo igrati puno bolje, a ja puno lošije."

"S obzirom da sam izgubio finale i to sa 7-6 u petom setu nakon što sam vodio 2-0 u setovima, naravno da mi sada nije lako koncentrisati se na pozitivne stvari. Trebat će mi dva-tri dana za to", izjavio je Zverev.

Top Komentari

Bajernovac
Zverev je trebao pobjediti bio je sekundu od triumfa i na kraju Austrijanac ,glumac,,je pobjedio ,muljator,,,dobar mec u svakom slucaju
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti