Treći najduži meč u historiji tenisa: Maratonski obračun protiv Isnera pripao Andersonu
Nevjerovatna borba dvojice tenisera (Foto: EPA)

Južnoafrikanac u finalu Wimbledona

Treći najduži meč u historiji tenisa: Maratonski obračun protiv Isnera pripao Andersonu

M. Šljivak

Kevin Anderson plasirao se u finale Wimbledona. On je u današnjem polufinalu nakon šest i po sati velike borbe savladao sa 3:2, po setovima 7:6, 6:7, 6:7, 6:4, 26:24.

Žestoka borba viđena je u ovom duelu i na kraju je pobjeda otišla u ruke Južnoafrikanca kojem je ovo prvo finale Wimbledona, drugo ikad na Grand Slam turnirima.

Očekivano break je u ovom duelu značio mnogo. Obojica tenisera su izvanredni serveri i usprkos nekoliko šansi za oduzimanje servisa na obje strane, prva dva seta su odlučena u tie-breaku (7:6) i rezultat je bio neriješen 1:1.

Prvi do breaka u ovom meču dolazi Kevin Anderson. Napravio ga je u osmom gemu trećeg seta i poveo sa 5:3. Ipak, servis za osvajanje drugog seta nije iskoristio, Isner se vratio u novom tie-breaku poveo sa 2:1 u setovima..

Četvrti set je donio dosta uzbuđenja i jako dobar tenis sa obje strane. Za nijansu je bolji bio Anderson koji je ovaj dio igre dobio sa 6:4 i izjednačio je rezultat na 2:2.

Odlučujući peti set ponovo donosi veliku bitku. Čvrsto su oba tenisera držala svoj servis i jednostavno se nije nazirao kraj ovog meča.

Čekao se samo taj jedan break koji bi odlučio pobjednika, Anderson je propuštao dobre šanse da završi meč ranije, ali se Isner brutalnim servisima izvlačio.

Nakon šest i po sati igre konačno je break i viđen. Anderson je poveo 25:24 i imao je servis za pobjedu. Iskoristio ga je i u trećem najdužem teniskom meču ikad ostvario je plasman u finale.

Tamo ga čeka pobjednik duela između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.


Wimbledon, polufinale:

Anderson - Isner 3:2 (7:6, 6:7, 6:7, 6:4 26:24)

Top Komentari

prkosnaodsna
gledao, zaspao, ustao i otišao s drugom na kafu. Vratio se, a oni igraju...
23 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi