Tsitsipas: Ko preživi ovo i osvoji US Open, taj onda sve može

Vjeruje da će Rafa Nadal osvojiti turnir

Tsitsipas: Ko preživi ovo i osvoji US Open, taj onda sve može

E. Škorić

Dvadesetogodišnji grčki teniser Stefanos Tsitsipas obožava Rafaela Nadala i vidi ga kao pobjednika ovogodišnjeg US Opena.

Tsitspas je ugodno tenisko iznenađenje i ranije je na turnirima, posebno u Cincinnatiju i Torontu, pokazao da itekako ima perspektivu u ovom sportu, a nije čudo da mu je jedan do idola - Rafa Nadal.

No, prvo je Tsitsipas govorio o gorućem problemu US Opena - vrućinama.

"To je mentalno jer nemaš svjež vazduh da udišeš. Udišete toplotu koja dolazi, vlagu koja je u vazduhu. Dakle, osjećate se kao u pustinji. Neugodno je i teško igrati po ovakvim uslovima", rekao je Grk, kojeg je s turnira izbacio Rus Medvedev.

"Onaj koji osvoji ovaj turnir je vjerovatno mentalno spreman da preživi bilo šta i da odigra bilo kakve mečeve u budućnosti. Ko nakon ovoga izađe živ, taj je...", slikovit je bio Tsitsipas.

Pitali su ga potom ko bi mogao osvojiti turnir u New Yorku, a on odgovorio - Rafa.

"Vjerujem da će Nadal pobijediti. Igrao je dobro prošle godine i vjerujem da i ove godine može da ponovi".

Iako je rano ispao, Tsitspas je oduševljen US Openom.

"Sviđa mi se grad, US Open, sve mi se ovdje dopada. Nadam se da ću jednog dana ovdje biti među najboljima", poručio je Tsitsipas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi