Tsitsipas razočarao: Nadal bez problema u finalu, sada se čeka Đoković

Australian Open

Tsitsipas razočarao: Nadal bez problema u finalu, sada se čeka Đoković

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u novo finale Australian Opena. 

Drugi teniser svijeta je u današnjem susretu polufinala bez ikakvih problema porazio Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 3:0 u setovima i to nakon sat i 48 minuta igre.

Iako se od Tsitsipasa očekivala daleko bolja partija posebno jer je tokom turnira izbacio Rogera Federera, mladi Grk je potpuno podbacio i protiv Nadala nije imao nikakvih šansi. Treba reći i to da Španac igra jedan od najboljih Australian Opena u karijeri pa nije ni čudo što Grk nije imao šansi.

Nadal je prvi et dobio sa 6:2 nakon što je napravio dva brejka, da bi se u drugom nešto više namučio i slavio sa 6:4. Treći set je donio potpuni raspad sistema u igri Tsitsipasa koji je izgubio 6:0.

Nadal će u finalu igrati protiv boljeg iz meča Lucas Pouille - Novak Đoković gdje je popularni Nole apsolutni favorit i sve osim njegove pobjede bi bila prvorazredna senzacija.

Svemu dodajmo da je Nadal u dosadašnjem dijelu karijere osvojio samo jedan Australian Open i to prije čitavih 10 godina, a posljednje finale na ovom turniru je igrao prije dvije godine kada je sa 3:2 u setovima izgubio od Rogera Federera.

Australian Open, polufinale:

Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas 3:0

Top Komentari

Mr.Balboa
Samo ovaj Grk pravi idiot,nalozi se protiv Fedexa a protiv nadala igra kao amater cccc!!!
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi