Uživajmo dok možemo: Danas se "emituje" 40. epizoda rivalstva Nadala i Federera!

Veterani igraju za finale Wimbledona

Uživajmo dok možemo: Danas se "emituje" 40. epizoda rivalstva Nadala i Federera!

I oni koji nisu veliki ljubitelji tenisa, danas bi mogli biti 'zakovani' za fotelje jer će Roger Federer i Rafael Nadal možda odigrati jedan od posljednjih međusobnih mečeva u karijerama.

Jedno od najvećih rivalstava u svijetu sporta danas će emitovati 40. epoizodu i to na kultnom Centralnom terenu Wimbledona gdje su se posljednji put sastali 2008. godine. Tada su odigrali jedan od najboljih mečeva u historiji tenisa, a Nadal je odnio pobjedu i osvojio svoj prvi trofej na trećem Grand Slamu sezone.

Danas, 11 godina kasnije, u poznim igračkim godinama, Nadal i Federer su ponovo u samoj završnici Wimbledona, a ovog puta će se sastati u polufinalu. Federer će tražiti šesnaestu pobjedu u međusobnim duelima, a Nadal dvadeset i petu.

Obojica su bez većih problema stigla do polufinala. Nadal je do sada izgubio samo jedan set i to u drugom kolu protiv Nicka Kyrgiosa, dok je Federer 'popustio' dva puta, jednom protiv Nishikorija i jednom protiv Harrisa.

Njihov meč na rasporedu je od 16.00 sati, a prije toga u prvom polufinalu sastat će se Novak Đoković i Roberto Bautrista Agut.

Podsjetimo, titulu brani Đoković koji je u prošlogodišnjem finalu savladao Kevina Andersona sa lakih 3:0 u setovima. Nadal je tada ispao u polufinalu, a Federer u četvrtfinalu.

Ako ste ljubitelj klađenja, MOZZART je spremio za vas kvote za polufinalne oglede. Naravno, u centru pažnje je pomenuti duel Nadala i Federera u kojem je Španac blagi favorit sa kvotom 1,70. Na Federera je koeficijent 2,03.

Top Komentari

spidic
Kako je Federer ispao u finalu ako je Nole pobijedio Andersona sa 3:0, bas u tom istom finalu?!
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi