Tri scenarija za Wimbledon

Odigravanje turnira priorietet

Tri scenarija za Wimbledon

A. Čaušević

Po prvi put od Drugog svjetskog rata ove godine je otkazan Wimbledon, krivac je pandemija koronavirusa. 

U All England Clubu su potvrdili da za sljedeću godinu već pripremaju tri scenarija: igranje pred punim tribinama, igranje sa smanjenim kapacitetom i igranje iza zatvorenih vrata.

Najprestižniji Grand Slam bit će odigran u periodu od 28. juna do 11. jula, a organizatori turnira čine sve da se turnir odigra u planiranom.

Wimbledon je ove godine otkazivanjem turnira izgubio oko 250 miliona funti, a taj iznos neće biti moguće nadoknaditi prilikom sljedećeg izdanja turnira.

"Radimo s odgovarajućom vladinom institucijom i zdravstvenim ustanovama zajedno s ostatkom sportske industrije kako bi zagarantovali zdravlje naših gostiju, osoblja i takmičara", saopšteno je iz All England Cluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi