Wimbledon uskoro u novom ruhu: Organizatori izdvajaju 150 miliona funti za promjene
Wimbledon je uvijek važio za nezvanično prvenstvo svijeta u tenisu, a sada će postati još bolji i moderniji turnir.

Više neće ništa biti isto

Wimbledon uskoro u novom ruhu: Organizatori izdvajaju 150 miliona funti za promjene

Nezvanično prvenstvo svijeta u tenisu, Wimbledon, uskoro će postati još bolji turnir nego što je to bio do sada.

All England Club je ubrzao povratak velikog dijela svojih terena od Wimbledon Park Golf Cluba tako što je uplatio 65 miliona funti pa sada svoj teniski kompleks može proširiti sa 42 na 115 hektara.

Inače, All Englend Club je bio vlasnik ovih terena, ali je bio u zakupu golf cluba sve do 2041. godine, pa je dogovoreno da bude uplaćeno 65 miliona funti kako bi se ubrzao proces povratka terena.

Wimbledon će sada dobiti potpuno nove izglede terena broj 2 i 3 koji će biti prošireni, a na svaki drugi teren će bitri moguće dodati tzv. dodatne tribine pa će ukupni kapacitet svih tribina biti 40.000 gledatelja.

U planu je također i gradnja novih kompleksa sa šest natkrivenih i šest otkrivenih terena, podzemnom garažom i još nekoliko novih sadržaja. Za svu tu svrhu bit će uloženo 150 miliona funti, a radovi bi trebali početi za dvije ili tri godine.

Podsjetimo, Wimbledon je do sada uvijek zaostajao za ostalim velikim turnirima po pitanju širine kompleksa, stadiona, kapaciteta za gledatelje itd., ali to očigledno više neće biti slučaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi