Raspucani Hrvati i Srbi remizirali, Barakudama prvo mjesto u grupi
(Foto: EPA)

Svjetski kup

Raspucani Hrvati i Srbi remizirali, Barakudama prvo mjesto u grupi

M. Šljivak

Vaterpolisti Hrvatske i Srbije remizirali su (10:10) u trećem kolu grupne faze Svjetskog kupa koji se igra u Berlinu.

Hrvati su bolje ušli u meč. Poveli su sa 3:0 već nakon četiri minute igre protiv podmlađene selekcije Srbije, da bi nakon prve četvrtine imali dva gola prednosti 4:2.

Srbija je bolje otvorila drugu dionicu. Iskuristili su prednost igrača više i golom Dušana Mandića dolaze do poravnanja (4:4), ali radost im je kratko trajala. Hrvati sa dva brza gola ponovo podižu prednost na plus dva (4:6), da bi nakon druge dionice Hrvatska imala gol prednosti (5:6).

Održavali su hrvatski vaterpolisti prednost tokom trećeg perioda. Imali su konstantno vodstvo, a srpski igrači su nekako uspijevali da održe korak. Došli su ponovo do 7:7, ali su u završnici pali i Hrvatska sa dva gola ulazi u posljednji period sa plus dva, 9:7.

Preslikana igra viđena je i u posljednjih osam minuta. Hrvati su vodili, Srbi stizali i na ulasku u posljednji minut Delfini dolaze do gola za 10:10 pogotkom Rašovića.

Potom oba tima prave po grešku u napadu. Hrvati su dobili šansu za zadnji šut na osam sekundi do kraja, ali Andro Bušlje nije pogodio i meč je završen neriješenim rezultatom.

Barakude su na kraju zbog bolje gol-razlike završilie kao prve, a srpski vaterpolisti u četvrtfinale idu kao drugi.

Najefikasniji pojedinac utakmice bio je Ognjen Stojanović iz selekcije Srbije sa četiri gola, dok je kod Hrvatske Ante Vukičević postigao tri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije