Vaterpolo odavno nije vidio spektakularniji gol: Crna Gora žrtva, krivac nestvarni Španac

S gola na gol

Vaterpolo odavno nije vidio spektakularniji gol: Crna Gora žrtva, krivac nestvarni Španac

Midhat Šljivak

Golman vaterpolo reprezentacije Španije Unai Aguirre postigao je spektakularan pogodak na meču s Crnom Gorom. On je iskoristio neopreznost protivnika i pogodio je sa svog gola.

Unai Aguirre je pokazao zašto važi za vrhunskog golmana. 21-godišnji vaterpolista postigao je danas zaista spektakularan gol u meču 2. kola Evropskog prvenstva u Hrvatskoj i sudjelovao je u pobjedi svoje selekcije nad Crnom Gorom od 14:12.

Igrala se prva četvrtina meča kada je Aguirre vidio da je kolega na golu Crne Gore Petar Tešanović isplivao daleko ispred gola. To je maksimalno iskoristio.

Uslijedio je spektakularan šut. Lopta je završila iza leđa golmana Crne Gore i Španija je u tim trenucima došla do dva gola prednosti, 4:2.

Do kraja meča Španci su prednost sačuvali. Došli su do bitne pobjede i blizu su plasmana u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Oglasi

Španija je nakon dva kola na četiri boda, Hrvatska ima pet i prvoplasirana je, dok je Crna Gora treća s dva osvojen boda.

Hrvatska lagano dobila Francuze

Vaterpolo selekcija Hrvatske lagano je savladala Francusku rezultatom 12:7 i čvrsto drži prvu poziciju grupe A prve divizije.

Izabranici Ivice Tucka su male probleme imali samo u uvodnim minutama. Nakon toga je uslijedila serija od 4:0 i prednost je na kraju sačuvana uz Rina Burića kao najefikasnijeg na susretu.

Hrvatskoj treba samo bod za četvrtfinale. Pokušat će ga osvojiti u posljednjem kolu protiv Crne Gore. Ovaj susret se igra u ponedjeljak.

Treba istaći da se ovogodišnji Euro po prvi put igra po novom sistemu takmičenja. Ekipe su podijeljene u dvije divizije, a u svakoj diviziji su po dvije grupe s po četiri ekipe.

Dvije ekipe idu direktno u četvrtfinale, dok će druge dvije razigravati za plasman među osam s ekipama iz druge divizije.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Sve oko bosne svetske nacije u vaterpolu srbija hrvatska crna gora a bosnjo ne zna ni plivat ebote
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti