Večeras je fešta u Hrvatskoj: Barakude idu u borbu za zlato!
FOTO: EPA

Evropsko prvenstvo

Večeras je fešta u Hrvatskoj: Barakude idu u borbu za zlato!

Haris Zilić

Slavlje je večeras u Hrvatskoj. Vaterpolo reprezentacija Hrvatske izborila je plasman u finale Evropskog prvenstva koje se igra u Zagrebu.

U klasiku evropskog vaterpola Hrvatska je u polufinalu bila bolja od Mađarske rezultatom 11:8 u sjajnoj utakmici.

Prva četvrtina ponudila je veliku borbu i završena je rezultatom 2:2.

Druga četvrtina donosi sjajnu odbranu Hrvatske na krilima Bijača, a to koriste u napadu i na poluvremenu su imali prednost 4:2.

U trećoj četvrtini golijada, a Hrvatsku je nosio sjajni Rino Burić koji je u oba pravca i odbrani i napadu igrao vrhunski.

Na kraju treće četvrtine ipak 4:3 za Mađarsku, ali Hrvatska je sa golom prednosti ušla u posljednji period.

Oglasi

U posljednejm periodu furizona igra Barakuda koji su imali raspoložene Bijača i Burića i na kraju su slavili 11:8.

Hrvatska se palsirala u finale gdje ih čeka duel protiv Španije koja je sa 7:4 savladala Italiju u prvom polufinalu odigranom danas.

Grčka će igrati za peto mjesto sa boljim iz duela Rumunija - Crna Gora, dok će Srbija igrati za sedmo mejsto sa poraženim iz duela Rumunija Crna Gora.

Prvak Evrope će osigurati i olimpijsku vizu za Pariz, tako da će finalni duel Hrvatske i Španije imati dupli značaj, dok će za treće mjesto igrati Mađarska i Italija.

Evropsko prvenstvo u vaterpolu, polufinale:

Hrvatska - Mađarska 11:8 ( 2:2, 2:0, 3:4, 4:2)

Top Komentari

pero98
Bravo Barakude
0 0
plemic
pero slaviš? cugni jednu gemizu u moje ime!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti