Barakude pregazile Grke u drugom poluvremenu

Hrvatska u polufinalu

Barakude pregazile Grke u drugom poluvremenu

O. Lekić

Vaterpolo selekcija Hrvatske plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva nakon što je večeras u Zagrebu savladala selekciju Grčke rezultatom 13:8.

Neugodni su Grci večeras bili rival za Hrvatsku. Viđena je velika borba u bazenu, no na kraju je odlično drugo poluvrijeme Barakuda presudilo utakmicu.

U prvom poluvremenu se igralo gol za gol. Nakon prve četvrtine bilo je neriješeno 3:3, da bi Grci na poluvrijeme otišli s golom prednosti (6:5).

Ipak, u trećoj četvrtini potpuna dominacija vaterpolista Hrvatske. Bijač je na golu bio sjajan, a potom su Grci počeli potpuno srljati.

Sve su to koristili domaćini. Treći period su dobili s 4:0 i na ulasku u posljednju četvrtinu Hrvatska je imala tri gola prednosti, 9:6.

Povratka u meč za neugodne Grke nije bilo. Lagano su Barakude riješile ovaj duel u svoju korist i na kraju su ostvarile plasman u polufinale.

Tamo ih čeka selekcija Mađarske. Oni su, iako u podmlađenom sastavu, nakon peteraca savladali selekciju Srbije (15:14).

Marinić-Kragić je s četiri gola predvodio Hrvatsku u ovom meču, tri je zabio Fatović.

Top Komentari

Pajkan
Sto bi Jajan rekao Bajakude
1 1
pero98
BRAVO BARAKUDE
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi