Gut-Behrami najbrža na startu sezone, veliki skok za Zrinku Ljutić, Shiffrin razočarala
FOTO: (AP Photo/Alessandro Trovati)

Veleslalom u Soeldenu

Gut-Behrami najbrža na startu sezone, veliki skok za Zrinku Ljutić, Shiffrin razočarala

Haris Zilić

Ljubitelji alpskog skijanja došli su na svoje. U Soeldenu je danas otvorena nova sezona, a prema tradicji prve su na snijegu bile najbolje skijašice svijeta u utrci veleslaloma na glečeru Rettenbach u austrijskom Soeldenu.

Odmah smo na startu sezone gledali fenomenalnu utrku i dramu u samom cilju.

Do prvog trijumfa u sezoni došla je Lara Gut-Behrami iz Švicarske u vremenu 2:18.94 nakon dvije vožnje.

Sa samo dvije stotinke zaostatka na drugom mjestu je završila iskusna Italijanka Federica Brignone koja je pokazala da će i ove sezone imati šta da kaže u Svjetskom kupu.

Podijum u Soeldenu danas je kompleitrala Petra Vlhova iz Slovačke u vremenu 2.19.08.

Razočarala je Amerikanka Mikaela Shiffrin sa dvije rezervisane vožnje, završila je na kraju na šestom mjestu što je za nju sigurno razočarenje, a imala je zaostatak za pobjednicom od sekunde i 40 stotinki.

Oglasi

Peto mjesto danas je osvojila Marta Bassino iz Italije, četvrta je bila Šveđanka Sara Hector, a u TOP 10 završile su još od 7. do 10,. mjesta, redom: Grenier, Holtmann, Robinson, Gritsch.

Odličan rezultat je imala mlada hrvatska skijašica Zrinka Ljutić kojoj veleslalom nije primarna disciplina jer je sjajna slalomašica.

Ljutić je nakon prve vožnje bila na 26. mjestu, a utrku je na kraju završila na 14. poziciji i tako napredovala 12 mjesta. To je za Ljutić najbolji rezultat u karijeri u veleslalomu.

Svjetski kup se nastavlja sutra, a na istoj stazi prvu utrku sezone također u veleslalomu voze najbolji skijaši svijeta.

Kompletne rezultate današnjeg veleslaloma iz Soeldena u konkurenciji skijašica pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi