Jedna od najboljih skijašica današnjice je imala turbulentno ljeto: Bila je blizu najteže odluke
FOTO: EPA

Sezona se bliži početku

Jedna od najboljih skijašica današnjice je imala turbulentno ljeto: Bila je blizu najteže odluke

Haris Zilić

Krajem oktobra prema tradiciji u austrijskom Soeldenu počinje nova skijaška sezona utrkama veleslaloma u obje konkurencije. Ove godine skijašice utrku voze 28., a skijaši 29. oktobra.

I nova sezona će svakako ponuditi uzbuđenja, a posebno će biti zanimljivo u ženskoj konkurenciji gdje će Mikaela Shiffrin imati jaku konkurenciju.

Prema prognozama dvije skijašice koje bi mogle ugroziti Shiffrinovu su Petra Vlhova i Lara Gut Behrami.

Međutim, švicarska skijašica Gut-Behrami je imala turbulentno ljeto, teške pripreme, čak je razmišljala i da odustane od nove sezone i da završi karijeru.

"Kada sam bila u kampu u Argentini sunce nije izlazilo nikako. Tolika je tama bila, vlažnost je bila jaka, moja koljena nisu mogla da rade kako želim. Jednostavno sam došla u situaciju da sama sebe upitam: Šta ja radim ovo?", rekla je Gut Behrami i dodala:

Oglasi

"Ipak, po povratku u Švicarsku gdje sam odradila posljednji dio pripeema drugačije je sve bilo. Priznajem da sam razmišljala i o povlačenju."

Nije prvi put da Gut Behrami najavljuje kraj karijere, to je učinila i prošle sezone.

"Možda sam to govorila da samo sebe natjeram da budem bolja. Skijat ću i naredne sezone, ali ne znam da li ću biti na Svjetskom prvenstvu 2025. godine i Olimpijskim igrama 2026. godine."

Švicarka je svjesna da su joj konkurencija mnogo mlađe skijašice, ali to je ne brine.

"Na meni je da radim, treniram, da upišem još koju pobjedu postolje dok sam tu. Drago mi je da dolazi sve veći broj mlađih skijašica, to sport čini uzbudljivijim."

Otkrila je i da nakon skijanja ima neke druge planove.

"Neće moj život biti skijanje, imam u planu još aktivnosti, ali po svemu više kada dođe pravo vrijeme za to."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi