Maestralno skijanje Filipa Zubčića u Alta Badiji
(AP Photo/Gabriele Facciotti)

Veleslalom u okviru Svjetskog kupa

Maestralno skijanje Filipa Zubčića u Alta Badiji

H. Zilić

Najbolji skijaši svijeta nastavili su italijansku turneju u okviru Svjetskog kupa, a danas je na legendarnoj stazi u Alta Badiji na rasporedu bio prvi od dva veleslaloma koji je ponudio dosta uzbuđenja.

Dominaciju u ovoj disciplini potvrdio je švicarski as Marco Odermatt koji je u cilju nakon dvije vožnje imao vrijeme 2:29.33.

Fenomelanu utrku odradio je hrvatski skijaš Filip Zubčić i stigao do cilja u vremenu 2:29.41, dovoljno za drugo mjesto u konačnici.

Odermatt i Zubčić su bili daleko ispred konkurencije danas, a tome svjedoči i rezultat trećeplasiranog Slovenca Zana Kranjeca koji je za pobjednikom zaostao dvije sekunde i 26 stotinki.

Zubčić je pokazao da je u sjajnoj formi što svakako raduje u hrvatskoj reprezentaciji, a prošli veleslalom završio je na četvrtom mjestu.

Kompletne rzeultate veleslaloma u Alta Badiji pogledajte OVDJE.

Oglasi

Najbolji skijaši svijeta sutra na istoj stazi voze još jedan veleslalom.

Nakon dva veleslaloma u Alta Badiji (nedjelja, ponedjeljak) ide noćni slalom u Madonni di Campiglio 22. decembra, a 28. i 29. decembra u Bormiju se voze superveleslalom i spust.

Vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa je Marco Odermatt sa 365 bodova ispred Marca Schwarza koji je skupio 284.

U poretku veleslaloma prvi je Oermatt sa 200 bodova, Zubčić i Schwarz su skupili po 130.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi