Dominik Paris bacio u delirijum italijanske navijače u Val Gardeni
(AP Photo/Alessandro Trovati)

Slavio u spustu

Dominik Paris bacio u delirijum italijanske navijače u Val Gardeni

H. Zilić

Nakon skijašica koje su nastupale u Val d'Isereu i najbolji spustaši svijeta vozili su danas spust, ali u italijanskoj Val Gradeni.

U Sudtirolu domaći navijači su danas mogli biti itekako zadovoljni jer je do trijumfa došao sjajni italijanski skijaš Dominik Paris u vremenu 1:59.84.

Paris je jedini danas imao vrijeme ispod dvije minute na veoma zahtjevnoj i atraktivnoj stazi. Do drugog mjesta stigao je Norvežanin Aleksander Kilde Aamodt u vremenu 2:00.28., a trećeplasirani je bio Bryce Bennett iz SAD-a u vremenu 2:00.44, Bennett je slavio u spustu održanom u četvrtak.

Iznenađenje je napravio u posljednje vrijeme sve boljin Francuz Cyprien Sarrazin koji je utrku završio na četvrtoj poziciji (2.00.49.)

Od ostalih iznenađenja treba izdvojiti 12. mjesto Švicarca Franje Von Allmena sa stratnim brojem 42., dok je sa stratnim brojem 56. francuski skijaš Nils Alphand stigao do 15. pozicije.

Oglasi

Kompletne rezultate današnjeg spusta iz Val Gardene pogledajte OVDJE.

Tako su skijaši odradili tri brze discipline u Val Gardeni, dva spusta i jedan superveleslalom, jedna spust je bio nadoknada za Zermatt-Cervinu čije su utrke odgođene u novembru zbog jakog vjetra.

Skijaši ostaju u Italiji i nastavljaju tradicionalnu decembarsku italijansku turneju, a sutra će već u Alta Badiji na rasporedu biti prvi od dva veleslaloma.

Nakon dva veleslaloma u Alta Badiji (nedjelja, ponedjeljak) ide noćni slalom u Madonni di Campiglio 22. decembra, a 28. i 29. decembra u Bormiju se voze superveleslalom i spust.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi