Odermatt "zapalio" Švicarsku, Goggia obradovala Italiju
FOTO: EPA

Svjetski kup u alpskom skijanju, utrke spusta

Odermatt "zapalio" Švicarsku, Goggia obradovala Italiju

H. Zilić

Nastavljen je Svjetski kup u alpskom skijanju, a i skijašice i skijaši danas su vozili utrke spusta. Skijašice su bile u Altenmarktu, a skijaši u legendarnom Wengenu.

Do trijumfa u austrijskom Altenmarktu došla je najbolja spustašica današnjice Sofia Goggia iz Italije u vremenu 1:46.57.

Na podijumu su završile još tri djevojke. Stephanie Venier iz Austrije je bila drugoplasirana u vremenu 1:46.57 dok su treće mjesto podijelile Mirjam Puchner iz Austrije i Nicol Delago iz Italije koje su imale vrijeme 1:46.81.

U Altenamrktu je nastupila i najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija koja je ostala bez bodova zauzevši 37. mjesto s vremenom 1:50.57.

Kompletne rezultate iz Altenmarkta pogledajte OVDJE.

U Wengenu na legendarnom Lauberhornu najbrži je bio najbolji skijaš na svijetu u ovom trenutku Marco Odermatt u vremenu 2:25.64 i tako je Švicarce bacio u delirijum.

Oglasi

Fenomenalan ove sezone je francuski skijaš Cyprien Sarrazin koja je odličnu formu potvrdio i danas osvajanjem drugog mjesta u Wnegenu u vremenu 2:27.56.

Podijum u Wengenu danas je kompletirao Dominik Paris iz Italije koji je imao vrijeme u cilju 2:27.56.

Kompletne rezultate iz Wengena pogledajte OVDJE.

Skijašice sutra u Altenmarktu voze superveleslalom, dok skijaši u Wengenu voze utrku slaloma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi