Decembar samo kalendarski, a proljeće na stazi: Skijašice se takmiče u nestvarnim uslovima u Lienzu
FOTO: EPA

Organizatori na mukama

Decembar samo kalendarski, a proljeće na stazi: Skijašice se takmiče u nestvarnim uslovima u Lienzu

H. Zilić

Svjetski kup u alpskom skijanju nastavljen je u austrijskom Lienzu i italijanskom Bormiu nakon božićne pauze i to će biti posljednje utrke u kalendarskoj 2023. godini.

U Lienzu su skijašice gdje voze tehničke discipline. U četvrtak je vožen veleslalom u kojem je slavila Mikela Shiffrin, a danas je na rasporedu slalom.

Organizatori su u Lienzu imali ogormne probleme u četvrtak, posebno danas.

Lienz se nalazi u oblasti Tirol, iako je Austrija alpska država, klima se totalno poremetila i u ovom dijelu Evrope.

Oglasi

U Lienzu vladaju proljetni uslovi, a temperatura ide i do 12 stepeni Celzijusa što je previše i teško je snijeg održavati. Zapravo, organizatori su stavili što ledeniji umjetni snijeg, pokušavaju održati stazu, ali danas staza treba dvije vožnje da izdrži i pitanje je kako će to izgledati.

Druga vožnja slaloma na rasporedu je u 13 sati kada će temepratura biti još veća i vrijeme toplije.

U Lienzu nema ni pauhlje prirodnog snijega, a jedini snijeg je bijela umjetna staza koja je dobro namučila organizatore.

Zaista nestvarni uslovi za skijašice u Lienzu, a hladnijeg vremena nema u Evropi do sredine januara prema svim prognozama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi