Muk na stazi, takmičari i publika u suzama: Horor pad za jednog od najboljih skijaša današnjice

U legendarnom Wengenu

Muk na stazi, takmičari i publika u suzama: Horor pad za jednog od najboljih skijaša današnjice

H. Zilić

Najbolji skijaši svijeta trenutno se nalaze u legedarnom Wengenu u Švicarskoj gdje je na rasporedu utrka superveleslaloma, druga od četiri utrke ovaj vikend u Wengenu, koja je nažalost počela na užasan način.

Na startu utrke, tačnije na sredini svoje vožnje, težak pad je doživio jedan od najboljih skijaša današnjice sada već legendarni Alexis Pinturault (32).

Pinturault je izgubio ravnotežu prilikom jednog skoka i nakon toga je došlo do užasnog pada pri brzini od 130 km/h.

Francuz je u bolovima ostao da leži na snijegu, odmah je stigla medicinska pomoć, a utrka je prekinuta. Gledatelji, ali i takmičari bili su u šoku, neki su čak zaplakali, brzo je stigao i helikopter.

Pinturault je odmah prebačen u obližnju bolnicu na dalje pretrage i svi se nadaju što boljim vijestima iz bolnice.

Oglasi

Ipak, sudeći prema prvim reakcijama čini se da je Francuz doživio ozbiljniju povredu i pod uptinikom je nastavak sezone.

Sve se desilo dan nakon prvog spusta u Wengenu gdje je Pinturault završio u TOP 10 u svom prvom spustu na legndarnoj stazi, na kraju je bio devetoplasirani.

U narednim satima će se znati više informacija o stanju francuskog skijaša.

U Wengenu se nakon jučerašnjeg spusta i današnjeg supervelslaloma voze još dvije utrke. Subota je rezervisana za novi spust, a nedjelja za slalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi