Ni skok ni let, već čudo: Nestvarni Slovenac izveo "ludost" kakvu Innsburck nije vidio godinama!

Anže Lanišek je u sjajnoj formi

Ni skok ni let, već čudo: Nestvarni Slovenac izveo "ludost" kakvu Innsburck nije vidio godinama!

A. Čaušević

Anže Linšek se polako, ali sigurno pretvara u favorita iz sjene za osvajanje takmičenja Četiri skakonice nakon što je bio odličan u kvalifikacijama u Innsburcku gdje je osvojio prvo mjesto i to zahvaljujući nestvarnom skoku.

Linšek je bio fantastičan u Garmisch-Partenkirchenu gdje je iznenađujuće stigao do prvog mjesta, a sjajnu formu je prenio i na takmičenja u Austriji.

Na legendarnoj skakonici u centru Innsburcka pod nazivom Bergiselschanze gdje K-tačka iznosi 120 metara Slovanac je izveo skok koji u ovom austrijskom gradu nije viđen već godinama.

Naime, Linšek je doskočio na čak 134 metara što je najbolji rezultat na ovoj skakaonici u posljednjih osam godina. 

Tako je Slovenac bio na nekoliko metara od obaranja rekorda kojeg je 2015. godine postavio Michael Hayboeck sa skokom od 138 metara.

Oglasi

Linšek je imao i odlične ocjene, skupio je 130.1 bodova što mu je donijelo prvo mjesto u kvalifikacijama.

Zanimljivo da je 27-godišnjak bio jedini koji je uspio preskočiti 130 metara što dovoljno govori u kakvoj formi se nalazi.

Austrijanac Stefan Kraft je bio drugi sa 9.5 metara kraćim skokom, dobivši 127.1 bod. Treći je bio Japanac Ryoyu Kobayashi sa skokom od 129 metara i 122.2 boda.

Takmičenje na trećoj stanici novogodišnje turneje na rasporedu je u srijedu s početkom u 13.30 sati.

Nakon skokova u njemačkim gradovima Oberstdorfu i Garmisch-Partenkirchenu u vodeći je Nijemac Andreas Wellinger sa 600.7 bodova ispred Kobayashija (598.9) i Krafta (575.5).

Novogodišnja turneja "Četiri skakaonice" nakon Innsbrucka seli u Bischofshofen. Zadnje takmičenje na programu 6. januara.

U slučaju da Lanišek odnese pobjedu i Innsburku nema sumnje da bi mogao do konačne pobjede što bi sigurno bio najveći uspjeh u njegovoj karijeri.

Top Komentari

stranputica
Lanišek ili Linšek? Slovenac ili Slovanac....još se slavi NG, haman....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi