Loic Meillard stigao do prve slalomske pobjede u karijeri
FOTO: EPA

Utrka u Aspenu

Loic Meillard stigao do prve slalomske pobjede u karijeri

H. Zilić

Svjetski kup u alpskom skijanju bliži se samom kraju kada je u pitanju sezona 2023/2024, a najbolji skijaši svijeta večeras su u američkom Aspenu vozili utrku slaloma koja je ponudila uzbuđenja.

Nakon dvije vožnje do prve pobjede u karijeri u slalomu stigao je švicarski skijaš Loic Meillard (27) u vremenu 1:42.73.

Meillard je sjajno odskijao drugu vožnju, a na ruku mu je išla i greška prvoplasiranog nakon prve vožnje Francuza Clementa Noela koji je odustao u drugoj vožnji.

Do drugog mjesta u Aspenu stigao je njemački skijaš Linus Strasser (+0.89), a trećeplasirani je bio norveški as Henrik Kristoffersen (+1.17).

Bodove u Apsenu osvojila su i dva hrvatska skijaša. Istok Rodeš je utrku završio na 15. poziciji, a Filip Zubčić je nakon dvoje vožnje bio na 22. poziciji.

Kompletne rezultate slaloma u Apsenu možete pogledati OVDJE.

Oglasi

Do kraja sezone ostale su još dvije slalomske utrke. Naredni vikend u slovenskoj Kranjskoj Gori i završnica u austrijskom Sallbachu.

Vodeći u poretku slaloma je Manuel Feller sa 635 bodova, 169 više od Linusa Strassera, tako da će Feller imati priliku u Kranjskoj Gori da osigura Mali kristalni globus u ovoj disciplini utrku prije kraja.

Slalom u Kranjskoj Gori jako je bitan za Hrvata Istoka Rodeša koji je trenutno na 26. poziciji sa 85 bodova, bod manje od pozicija koje vode na završnicu u Sallbach, tako da Rodeš mora u Kranjskoj Gori osovjiti bodove ako želi u Sallbach, a pri tome pratiti šta će uraditi tri najveća rivala u borbi za TOP 25, a to su Stten Olsen, Hotzmann i Ginis.

Šansu za završnicu u slalomu ima i Filip Zubčić koji je na 27. poziciji sa 65 bodova, ali popularnom Zubi treba u Kranjskoj Gori plasman u TOP 10 što je po trenutnoj slalomskoj formi teško izvodljivo.

Hrvatska će sigurno imati jednog skijaša na završnici to je Samuel Kolega koji je trenutno na 17. poziciji u slalomu sa 134 boda, a u Aspenu nije završio prvu vožnju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi