Organizatori u Norveškoj na iglama: Elvedina Muzaferija i ostale skijašice čekaju konačnu odluku
FOTO: EPA

Raspored bi se mogao promijeniti

Organizatori u Norveškoj na iglama: Elvedina Muzaferija i ostale skijašice čekaju konačnu odluku

H. Zilić

Najbolje skijašice svijeta u velikim su problemima. Nakon otkazivanja dvije utrke superveleslaloma prošli vikend u itlaijanskoj Val di Fassi novi problemi su stigli u norveškom Kvitifjellu.

Najbolje skijašice svijeta u vikendu ispred na u ovom norveškom zimskom centru bi trebale voziti utrke superveleslalom i spusta, ali počelo je loše.

Otkazan je prvi trening spusta zbog loših vremenskih uslova, a sutrašnji zvanični trening mora biti održan što stvara dodatni pritisak organizatorima.

U slučaju da se to ne desi organizatori su, tokom večerašnjeg sastanka, učesnicima saopćili da su sve karte otvorene.

S obzirom na to da spust utrka ne može biti održana bez najmanje jednog zvaničnog treninga, a da isti uvslov ne važi za Super-G, u Kvitfjellu bismo upravo mogli pratiti duplo takmičenje u ovoj disciplini.

Oglasi

Kako je iznešeno, dođe li do otkazivanja spust utrke u subotu, norveški ski centar bi u nedjelju i ponedjeljak mogao biti domaćiin Super-G avanturama.

U svakom slučaju, ostaje nam da ispratimo dešavanja na stazi u petak, 1.marta od 11 sati, a zvanični spust trening, ako bude održan najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica startat će s brojem 28.

Podsjetimo, Muzaferija je u borbi za dragocjene bodove i još jedan historijski podvig. U dosadašnjim utrkama prikupila je ukupno 102 boda u Svjetskom kupu. U disciplini Super-G osvojila je 33 i 69 bodova u spustu. U ukupnom poretku disciplina trenutno zauzima 29. i 23. mjesto te je korak do ovjere finala Svjetskog kupa u obje discipline.

U narednoj sezoni će Elvedina i u spustu i superveleslalomu biti u jakosnim skupinama, startat će među 30 najboljih skijašica svijeta i nema sumnje da ćemo u narednim godinama uživati u skijanju naše Elvedine Muzaferije.

Podsjetimo, u Sallbachu je u feburaru 2025. godine Svjetsko prvenstvo, a u februar 2026. godine u Cortini su Zimske olimpijske igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi