Marco Odermatt nije sa ove planete: U opasnosti legendarni rekord Ingemara Stenmarka
FOTO: EPA

Čovjek je nevjerovatan

Marco Odermatt nije sa ove planete: U opasnosti legendarni rekord Ingemara Stenmarka

H. Zilić

Čudesni, nevjerovatni, neuništivi švicarski skijaški as Marco Odermatt u Aspenu je upisao 12 pobjedu u veleslalomu u nizu, a ukupno devetu ove sezone. Čovjek na devet veleslaloma u sezoni ima devet pobjeda.

Nakon prve vožnje u Aspenu Odermatt je bio trećepalsirani, ali u drugoj vožnji je uspio nadoknaditi zaostatak i doći do novog trijumf.

Iza sebe je ostavio suanrodnjaka Loica Meillarda (+0.34) i Timona Haugana (+0.58), a veliku grešku u drugoj vožnji napravio je prvoplasirani nakon prve vožnje Norvežanina Alexander Steen Olsen koji je na kraju završio na 17. mjestu sa zaostatkom +2.52.

Hrvatski skijaš Filip Zubčić danas je završio na šestom mjestu i ostao na drugom mjestu u poretku veleslaloma gdje će do kraja sezone biti velike borbe.

Kompletne rezultate veleslaloma u Aspenu možete pogledati OVDJE.

Oglasi

Naredni vikend u Kranjskoj Gori vozi se veleslalom i na završnici u Sallbachu i znat ćemo konačan poredak u ovoj disciplini za tekuću sezonu.

Odermatt je ranije osigurao Mali kristalni globus u veleslalomu ima 900 boda, osigurao je i Veliki kristalni globus u Svjetskom kupu. Do krajaćemo vidjeti sa koliko će bodova okončati sezonu i sa koliko Globusa jer je u igri za ukupni trijumf u superveleslalomu i spustu.

Velika borba će biti za drugo mjesto u veleslalomu. Filip Zubčić je trenutno drugoplasirani sa 370 bodova, Loic Meillard ima 368, Hnerik Kristofersen 350, a Zan Kranjec 347.

Skijaši sutra voze slalom u Aspenu nakon toga u Kranjskoj Gori idu veleslalom i slalom i završnica u Sallbachu gdje će se voziti po jedna utrka veleslaloma, slaloma, superveleslaloma i spusta.

Marco Odermatt ako slavi u veleslalomu u Kranjskoj Gori i Sallbachu, izjednačit će rekord Ingemara Stenmarka od 14 uzastopnih pobjeda u jednoj disciplini Svjetskog kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi