Bjelosvjetska prevara u Južnoj Koreji: Domaćin ukrao Sloveniji medalju

Košir umjesto srebra dobio bronzu

Bjelosvjetska prevara u Južnoj Koreji: Domaćin ukrao Sloveniji medalju

E. Čaušević

Veliki skandal desio se jutros na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu u finalnoj utrci bordera gdje su sudije napravile nevjerovatnu grešku.

Naime, slovenski bordaš Žan Košir u borbi za drugo mjesto je stigao prvi u cilj i već je proslavio pobjedu i srebrenu medalju, ali onda su na scenu stupile sudije. Nevjerovatnom odlukom su odlučili da srebro ide u ruke takmičara iz Južne Koreje Lee Sanghoa koji je stigao drugi.

Na snimku i slikama se jasno vidi da je slovenski bordaš stigao prvi u cilj i da je nekoliko centimetara bio ispred Korejca, ali su sudije odlučile u korist domaćeg takmičara koji je na kraju dobio srebrenu medalju.

Zlato je pripalo Nervinu Galmariniju iz Švicarske, a u foto-finišu za preostale dvije medalje napravljen je ovaj skandal. Tako će se slovenski takmičar morati zadovoljiti bronzom iako je čisto kao suza da je on trebao biti drugi u konačnom poretku.

Promo

Top Komentari

realno_govoreci
Davno je sve otislo u helac. Svijet kontrolisu i uredjuju oni kojima je data vlast. Zaliti se mogu ljudi samo komunalnom. Sudije budu malo suspendovane ali to ne mijenja rezultat. Fuj fuj fuj
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi