Hirsher slavio, Hrvatska ponovo ima skijaša za velike stvari

Slalom u Adelbodenu

Hirsher slavio, Hrvatska ponovo ima skijaša za velike stvari

E. Čaušević

Austrijski skijaš Marcel Hirscher slavio je danas u utrci slaloma u švicarskom Adelbodenu.

Hirscher je nastavio svoju dominaciju ovog vikenda i nakon pobjede u veleslalomu stigao je do trijumfa danas u utrci slaloma. Austrijalac je do pobjede došao u vremenu od 1:47.37, a iza njega završio je Clement Noel sa 50 stotinki zaostatka.

Mjesto na podijumu osigurao je još norveški skijaš Henrkik Kristoffersen koji je bio dvije stotinke brži od Alecisa Pinturaulta koji je na kraju ostao na četvrtom mjestu.

U TOP 10 na utrci slaloma u Adelbodenu završili su još Ramon Zenhaeursen, Victor Muffat-Jeandet, Daniel Yule, Jean-Baptiste Grange i Stefan Hadalin.

No, priča dana je hrvatski skijaš Elias Kolega koji je na kraju bio šesti što je iznenađenje današnje utrke.

Top Komentari

Prazina
Nije iznenađenje kad se zna da momka trenira veliki Ante Kostelić. Rodeš je u drugu vožnju ušao kao 16., ali je na žalost izletio sa staze. Isto kao i Vidović u prvoj vožnji nakon odlično odrađenih pola staze. Sve u svemu Hrvatska ima pet konkurentnih skijaša...
0 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije