Muzaferija će sutra imati najbolji startni broj u karijeri: "Moje samopouzdanje je na visokom nivou"
FOTO: Guliverimage

Najbolja bh. skijašica

Muzaferija će sutra imati najbolji startni broj u karijeri: "Moje samopouzdanje je na visokom nivou"

H. Zilić

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija (24) došla je do novog sjajnog rezultata u Svjetskom kupu. U norveškom Kvitfjellu je danas u superveleslalomu zauzela fenomenalno deveto mjesto.

Prvi plasman u top deset Svjetskog kupa u disciplini Super – G Muzaferija je izborila s vremenom 1:34.61 i startnom pozicijom 25.

Bodovi koji se je osvojila u izuzetno važnom trenutku ostavili su je u igri za završnicu Svjetskog kupa i u ovoj disciplini, a veoma blizu je tog ostvarenja.

Nakon utrke u Kvitfjellu Muzaferija je i podijelila svoje utiske i dala komentar nakon sjajnog skijanja u norveškom zimskom centru.

"Jako sam sretna. Nažalost, utrka spusta je otkazana, ali ovo je meni bilo jako dobro da imam priliku da se kvalifikujem za finale I u disciplini Super G. Trka je bila dobra. Trenutno sam 24. u ukupnom poretku Super G-ija, ali imamo i sutra utrku i nadam se da ću imati još bolji plasman i ići u Saalbach”, izjavila je Muzaferija nakon utrke te se osvrnula na stazu u Kvitfjellu koju ne poznaje tako dobro kao druge staze:

Oglasi

"Stazu ne poznajem, kao druge staze u Svjetskom kupu, ali napravili smo dobar ogled. Mislim da je moje samopouzdanje trenutno na veoma viskom nivou i bilo gdje sam mogu skijati veoma dobro i brzo", naglasila je Muzaferija.

S novih 29 bodova naša najbolja skijašica prikupila je ukupno 62 boda i trenutno je 24.u poretku discipline, a sutrašnji superveleslalom dočekuje sasvim sigurna u novi dobar rezultat.

Elvedina Muzaferija će u sutrašnjem superveleslalomu imati najbolji startni broj u karijeri kada su u pitanju utrke Svjetskog kupa, a startat će s brojem 23.

Da se lakše diše, Elvedini bi sutra vjerovatno bio dovoljan i plasman u 20 i dvocifren broj bodova u tom slučaju Suter i Nufer moraju biti plasirane u 12 što je po trenutnoj formi i malo nerealno.

Naravno, ovo su sve kalkulacije, a nova utrka je sutra. Nas svakako raduje Elvedinina forma i ne sumnjamo da je gledamo i u Sallbachu na završnici. Podsjetimo, Elvedina je kao 23. u poretku spusta izborila završnicu u toj disiplini, također u Sallbachu 23. marta.

Top Komentari

*p!p!t@*
Sretno sutra aBd
0 1
Vrbaski
Dobar reuzultat s obzirom na uslove i plitičare kojima je bitnija izgradnja vjerskih objekata od sportskih faciliteta.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi