Nevjerovatna Elvedina Muzaferija stigla do još jednog vrhunskog rezultata!
Foto - Mattia Radonic / AFP)

Fenomenalna je

Nevjerovatna Elvedina Muzaferija stigla do još jednog vrhunskog rezultata!

M. Šljivak

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija odradila je danas trku superveleslaloma u norveškom Kvitfjellu. Trenutno je Elvedina na devetom mjestu.

Elvedina Muzaferija je u trci Super G-ja startovala s brojem 25. Do cilja je došla s vremenom 1:34.61 i to joj trenutno dovoljno za deveto mjesto.

Treba napomenuti da će iza najbolje bh. skijašice nastupiti još 23 takmičarke i da su određene promjene u pozicijama itekako moguće, ali teško da će pozicija naše skijašice biti ugrožena.

Trenutno je vodeća švicarska skijašica Lara Gut-Behrami s vremenom 1:33.52, a zatim su tu dvije Austrijanke Cornelia Huetter (1:33.64) i Mirjam Puchner (1:33.65).

Elvedina je s ovim bodovima jako blizu plasmana na završnicu Svjetskog kupa u superveleslalomu. Trenutno je na 24. poziciji ove discipline i izvjesno je da ćemo je gledati u samoj završnici.

Oglasi

Muzaferija je već uspjela da osigura završnicu Svjetskog kupa u disciplini spust. Veliki je to uspijeh za bh. sport, posebno za skijanje gdje nikada nismo imali nekog vrhunskog takmičenja kao što je Elvedina.

Elvedina trenutno ima 62 boda u Super G-ju i to joj je dovoljno za 24. poziciju u ukupnom poretku discipline. U Svjetskom kupu je na 54. mjestu sa 131 bodom.

Za 24-godišnjakinju je ovo sezona iz snova. Ako zadrži ovakvu formu, nema dileme da će već u narednoj sezoni ciljevi biti i osvajanje prvih podijuma, što bi bio historijski rezultat za skijanje u Bosni i Hercegovini.

Top Komentari

Ham0
Volimo te snjezna kraljice nasa!!!!
1 0
King_Kenny
...ja mislio ona pobijedila,kad ono 9.mjesto...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi