Majka priroda joj okenula leđa: Muzaferija i danas neće na stazu!

Odgođena je nova utrka

Majka priroda joj okenula leđa: Muzaferija i danas neće na stazu!

Admin Čaušević

Vikend u kojeg je Elvedina Muzaferija ulazila sa dosta očekivanja je na neki način okončan razočaravajuće za najbolju bh. skijašicu pošto su obje trke Super G-ja u Val di Fassi otkazane.

Iz FIS-a je u nedjelju ujutro saopšteno kako je zbog ogromnog snijega koji je pao tokom noći otkazana i nedjeljna utrka što znači da skijašica ovog vikenda neće skijati.

Prva utrka je bila planirana za subotu, ali je odgođena zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Organizatori su planirali osposobiti stazu za nedjelju, ali majka priroda nije bila na njihovoj strani.

[related]https://www.instagram.com/p/C3wx_TpqaG0/?hl=en[/related]

Tokom noći je napadao novi snijeg i praktično sve što je urađeno je bilo uzalud te je na kraju utrka odgođena i teško da će biti nadoknađena u ostatku sezone.

Elvedina Muzaferija je danas trebala imati startnih broj 24 što bi joj omogućilo da ostvari novi dobar rezultat, ali nažalost nije dobila priliku da skija.

Oglasi

Najboljoj bh. skijašici su potrebni bodovi da se plasira među 25 najboljih skijašica za nastup na završnici Svjetskog kupa te joj upravo iz tog razloga otkazivanje utrka u Val Di Fassi uopšte nije odgovaralo.

Nakon dva odlična superveleslaloma u Cortini i Crans Montani gdje je Visočanka osvojila ukupno 33 boda, znatno je skočila i na startnoj listi.

Zahvaljujući pomenutim rezultatima i FIS poenima, Muzaferija je počela startati iz jakosnih skupina, a danas je po prvi put trebala startati među 30 najboljih u superveleslalomu.

Inače, 25 najboljih skijašica iz discipline nastupat će na završnici u austrijskom Sallbachu te upravo iz tog razloga otkazivanje današnje utrke dolazi kao razočarenje za Muzaferiju.

Elvedina je trenutno na 29. mjestu sa 33 boda, a obzirom da Sofia Goggia i Mikaela Shiffrin zbog povreda vjerovatno propuštaju završnicu, to znači da će se naša najbolja skijašica pomjeriti još dvije pozicije.​

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi