Borba s vremenom i snijegom: Da li će Elvedina Muzaferija sutra na stazu?
(AP Photo/Marco Trovati)

Problemi u Val di Fassi

Borba s vremenom i snijegom: Da li će Elvedina Muzaferija sutra na stazu?

Haris Zilić

Najbolje skijašice svijeta danas su trebale u borbu za bodove u superveleslalomu u italijanskoj Val di Fassi, ali utrka je otkazana zbog snijega, koji je napadao tokom noći pa organizatori nisu uspjeli srediti stazu.

Naša najbolja skijašica Elvedina Muzaferija (24) trebala je startati sa brojem 25., to je najbolji startni broj koji je imala u dosadašnjoj karijeri.

U Val di Fassi je ovaj vikend dupli program, tako da bi u nedjelju skijašice trebale u novi supervelslalom, ali i to je pitanje.

Organizatori se maksimalno trude da pripreme stazu čemu svjedoče i slike iz ovog italijanskog zimskog centra.

Dosta snijega je sklonjeno sa staze i sada se nadaju domaććini da će noćne niže temepratue dovoljno zalediti stazu i da neće biti većih snježnih nanosa tokom noći.

Oglasi

Iako je ova zima bila dosta blaga i stvorila dosta problema u zimskim sportovima ,odlučila je da u finišu ipak pokaže zube.

Tako je dosta alpskih zimskih centara ovaj vikend zahvatio jak snijeg, a u pojedinim mjestima praćeno je i jakim vjetrom.

Vjerujemo da će ogranizatori odraditi svoj posao i da ćemo sutra u Val di Fassi gledati borbu za bodove i našu Elvedinu u novoj akciji u Svjetskom kupu.

Nakon dva odlična superveleslaloma u Cortini i Crans Montani gdje je Visočanka osvojila ukupno 33 boda, znatno je skočila i na startnoj listi.

Zahvaljujući pomenutim rezultatima i FIS poenima, Muzaferija je počela startati iz jakosnih skupina, a danas je po prvi put trebala startati među 30 najboljih u superveleslalomu.

Inače, 25 najboljih skijašica iz discipline nastupat će na završnici u austrijskom Sallbachu. Elvedina je trenutno na 29. mjestu sa 33 boda, a obzirom da Sofia Goggia i Mikaela Shiffrin zbog povreda vjerovatno propuštaju završnicu, to znači da će se naša najbolja skijašica pomjeriti još dvije pozicije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi