Ništa od nastupa Muzaferije! Razočarenje za sjajnu Bosanku, ali i sve skijašice

Otkazan je Super G Val di Fassi

Ništa od nastupa Muzaferije! Razočarenje za sjajnu Bosanku, ali i sve skijašice

Admin Čaušević

Planirana utrka Super G-ja u italijanskoj Val di Fassi je otkazana i neće biti nadoknađena. Taj potez sigurno predstavlja razočarenje za Elvedinu Muzaferiju koja se nalazila u odličnoj formi.

Muzaferija koja posljednjih sedmica skija briljantno se nadala osvajanju novih bodova, imala i je najbolji startni broj, ali je na kraju došlo do otkazivanja utrke.

Razlog za otkazivanje utrke su ogromne količine snijega koje su pale u posljednja dva dana u poznatom italijanskom skijalištu.

Već u petak su uslovi nagovještavali otkazivanje utrke, a službena potvrda je stigla u subotu ujutro.

Za nedjelju je također planirano održavanje utrke na istoj stazi, a organizatori će se potruditi da je osposobe.

Oglasi

Podsjećanja radi, Muzaferija koja je u konkurenciji da izbori nastup na Svjetskom kupu je danas trebala startati sa rednim brojem 25.

Nova utrka također Super G-ja je planirana za nedjelju pa preostaje da se vidi da li će biti osoboljenja. Nema sumnje da će organizatori dati sve od sebe.

Nakon dva odlična superveleslaloma u Cortini i Crans Montani gdje je Visočanka osvojila ukupno 33 boda, znatno je skočila i na startnoj listi.

Zahvaljujući pomenutim rezultatima i FIS poenima, Muzaferija je počela startati iz jakosnih skupina, a danas je po prvi put trebala startati među 30 najboljih u superveleslalomu.

Inače, 25 najboljih skijašica iz discipline nastupat će na završnici u austrijskom Sallbachu te upravo iz tog razloga otkazivanje današnje utrke dolazi kao razočarenje za Muzaferiju.

Elvedina je trenutno na 29. mjestu sa 33 boda, a obzirom da Sofia Goggia i Mikaela Shiffrin zbog povreda vjerovatno propuštaju završnicu, to znači da će se naša najbolja skijašica pomjeriti još dvije pozicije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi