Muzaferija: Zlato na SP i medalja na OI! Nemoguće? Čula sam to mnogo puta
FOTO - EPA

Naša najbolja skijašica "puca" od samopouzdanja

Muzaferija: Zlato na SP i medalja na OI! Nemoguće? Čula sam to mnogo puta

Adnan Beganović

Elvedina Miuzaferija, naša najbolja skijašica je jedan od najljepših priča sezone u alpskom skijanju. Sjajni nastupi u Crans Montani nisu ostali nezapaženi, pa i mediji u zemljama u kojima je alpsko skijanje možda i sport broj jedan, mnogo pišu o našoj skijašici.

Njabolja bosanskohercegovačka skijašica, Elvedina Muzaferija, je sjajnim nastupima u Crans-Montani u spustu i superveleslalomu oduševila skijaški svijet.

Djevojka za koju su do prije nekoliko dana znali uglavnom Bosanci i Hercegovci, te poneki "zaluđenik" alpskog skijanja, postala je jedna od najljepših priča u aktuelnoj sezoni.

Četvrto mjesto u spustu, te 16. u superveleslalomu su našoj Elvedini donijelu i ogromnu medijsku pažnju u zemljama gdje je alpsko skijanje popularno, usudili bismo se reći, kao fudbal u Bosni i Hercegovini.

Austrijski i švicarski mediji su proteklih dana mnogo pisali o bosanskohercegovačkoj skijašici, a novinar švicarskog Blicka je razgovarao sa Elvedinom.

Oglasi

Osmijeh nije silazio sa njenog lica nakon što je osvojila 4. mjesto u spustu

Između ostalog je pitao Elvedinu i koje su joj želje u nastavku karijere, a odgovor bosanskohercegovačke skijašice ga je sasvim sigurno iznenadio.

"Voljela bih jednog dana osvojiti Svjetsko prvenstvo. I osvojiti medalju na Olimpijskim igrama. Nemoguće? U prošlosti sam od mnogo ljudi čula ovu riječ. No, nikada ih nisam slušala. Neću to činiti ni ubuduće", odgovorila je naša najbolja skijašica.

Govorila je Elvedina i o troškovima za jednu sezonu.

"Treba ni oko 125.000 eura po sezoni. Nije lako pronaći te sponzore", istakla je Muzaferija.

Ova njena izjava bi ujedno trebala biti i poziv vlastima na nivou cijele Bosne i Hercegovine, ali ne samo njima, nego i privatnicima koji uspješno posluju u našoj zemlji.

Oglasi

Iznos o kojem govori Elvedina je za sve njih mizeran, a na promociji Bosne i Hercegovine je naša najbolja skijašica samo u proteklih nekoliko dana mnogo više uradila nego oni svi zajedno.

Za četvrto mjesto mizernih 9.000 eura

Iako je u spustu u Crans Montani zauzela visoko četvrto mjesto, Elvedina nije finansijski profitirala, odnosno nagrada za to ostvarenje je poprilično mizerna.

Naime, četvrto mjesto joj je donijelo 9.000 eura, pa upravo zbog toga je važno istaći da Elvedini treba velika finansijska podrška od države jer za svaku sportašicu je od ogromna važnosti da je prije početka priprema za sezonu u "glavi mirna" te da ne razmišlja o tome da li će propustiti neko takmičenje zbog nedostatka finansija.

Inače, ukupno je u ovoj sezoni Elvedina zaradila oko 15.000 eura, a s obzirom na formu nadamo se da će ovaj iznos do kraja sezone biti znantno veći, te da će našoj najboljoj skijašici pomoći u pripremama za narednu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi