Elvedina Muzaferija se vratila u BiH: "Ponosna sam što ostvarujem ove rezultate za svoju državu"
FOTO: T. Hebib

Press konferencija naša najbolje skijašice

Elvedina Muzaferija se vratila u BiH: "Ponosna sam što ostvarujem ove rezultate za svoju državu"

H. Zilić

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija (24) iza sebe ima sjajnu sezonu u kojoj je nastupila na završnici Svjetskog kupa u dvije brze discipline, superveleslalom i spust.

Elvedina se po završetku sezonu vratila u našu zemlju, a danas je u Olimpijskom komitetu održana i zvanična press konferencija povodom sjajne sezone naše najbolje skijašice.

Prvi se medijima uvodnim riječima obratio predsjednik Skijaškog saveza, Samir Smajić.

"Ponosni smo na cijelu sezonu koju je ostavila Elvedinaiza nas. Osvojiti 151 bod u Svjetskom kupu nije mala stvar. Početak sezone nije bio idealam zbog nekih padova i zakašnjenja priprema u Južnoj Americi. Počelo je sve sa prvih šest bodova u sezoni, ostatak znate. Prvi cilj za narednu sezonu je da Elvedina zadrži svoj tim", rekao je Smajić.

Na pitanje o domaćinstvu Svjetskog kupa u Sarajevu?

"Imamo želju, ali još uvijek smo daleko, međutim razogvaralo se o tome. Imamo Evropa kup i to je neki početak i uvertira da pokažemo FIS-u da možemo više."

Oglasi

Riječ je imao i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Kenan Magoda.

"Drago mi je da sam dio podrške, Elvedina zaslužuje puno više. Mi u državi uvijek pričamo o finansijama, mnoge stvari nismo sredili u državi, ali moramo pomoći sportistima, oni su naši najveći ambasadori. Elvedina je pokazala da može napraviti istinski rezultat. Osigurat ćemo sve uslove", rekao je Magoda.

Nakon toga medijima se obratila Elvedina Muzaferija.

"Hvala što ste me pratili tokom čitave sezone. Dali ste mi prostora da se fokusiram na skijanje i uspjela sam upratiti koliko je podrške bilo, ponosna sam što mogu da ostvarujem ove rezultate za svoju državu. Dokazala sam da je moguće ostvariti rezultat u zimskim sportovima kada je u pitanju naša BiH", rekla je Muzaferija i dodala:

"Drago mi je da sam kući došla par dana. Sezona nije krenula kako smo očekivali. Cilj nam je bio plasman u TOP 30 u jednoj od disciplina, na kraju sam sezonu završila na 23. mjestu u superveleslalomu i 24. u spust. Po prvi put je BiH imala predstavnicu na završnici Svjetskog kupa. Još jednom kažem, veoma sam ponosna na svoje rezultate, mogu ostvariti još više."

Na kraju je izlaganje imao u direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Haris Fazlagić.

"Elvedina je naš heroj. Ponosan sam kao i svi mi. Hvala svima što pomažu. Finansijska podrška je jako važna. Italijanske takmičarke imaju 16 miliona eura budžet po sezoni, a u pitanju je deset skijašica. Što se tiče Turističke zajednice Sarajevo mi ćemo u kontinuitetu podržavat."

Na kraju press konferencija Elvedini je podršku i dala ASA Central osgiuranje kao jedan od partnera naše najbolje skijašice.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Poklon do poda iz Ljubljane...samo tako dalje...i brže naravno
4 0
Zaccheroni
Bravo,pozdrav iz sunčanog Mostara
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi