"Kuha" se u Sarajevu, Magoda poručio: Tok sjednice neregularan, tražit ćemo detaljan izvještaj

Nakon sjednice Skupštine FS Kantona Sarajevo

"Kuha" se u Sarajevu, Magoda poručio: Tok sjednice neregularan, tražit ćemo detaljan izvještaj

A. Beganović

Iz Ministarstva sporta i kulture Kantona Sarajevo imaju saznanja da je tok današnje sjednice Skupštine Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo bio neregularan, te da će zbog toga tražiti detalj izvvještaj i zapisnik sa pomenute sjednice.

U Sarajevu je danas održana redovna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo, na kojoj su između ostalog usvojeni izvještaji o radu, finansijski izvještaj, te plan i program rada za tekuću godinu.

Prvi čovjek sarajevskog fudbala, Fuad Čolpa, za SportSport.ba je nakon sjednice istakao da je zadovoljan kako je sve prošlo, te da su delegati i pored velikog pritiska od strane Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo većinom usvojili sve odluke.

"Današnja Skupština je zakazana prema Mapi puta Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Sve je proteklo u najboljem redu, iako moram istaći da nam je veliki broj delegata prije samog početka Skupštine istakao da su bili pod ogromnim pritiscima od Ministarstva sporta i kulture Kantona Sarajevo i FK Sarajevo", istakao je Čolpa za SportSport.

"Na početku Skupštine se vidjelo da određeni broj delegata želi Skupštinu usmjeriti u jednom smjeru koji bi doveo do njenog prekida. Ipak nisu uspjeli u tome i nakon zdrave diskusije pristupilo se glasanju. Usvojeni su svi izvještaji koji su bili na Dnevnom redu i sa mnogo zadovoljstva smo završili rad.

Oglasi

Finansijski odlično stojimo, godinu smo završili u plusu 37.000 KM. Po prvi put u historiji nemamo finansijskih problema, no i pored toga dio delegata sa Ilidže je želio Skupštinu odvesti u drugom smjeru, a da stvar bude gora to su upravo oni kojima je Savez najviše pomogao. No, nisu delegati podlegli pritiscima, tako da nastavljamo raditi u jednoj pozitivnoj atmisferi", dodao je Čolpa.

Međutim, na njegove riječi reagovali su iz Ministarstva sporta i kulture Kantona Sarajevo, odnosno ministar Kenan Magoda je istakao da imaju saznanja da je tok sjednice bio neregularan pa će zbog toga Ministarstvo tražiti detaljan zapisnik sa sjednice.

"Prema saznanjima tok sjednice je bio neregularan, a ministarstvo kulture i sporta će traži detaljan izvještaj i zapisnik sa navedenog sastanka i izjašnjenje svakog kluba pojedinačno o toku sjednice i načina izjašnjenje glasanja po svakoj pojedinačnoj tački dnevnog reda", istakao je Magoda i dodao:

"Moramo uvesti transparentan, regularan i demokratski način rukovođenja svih sportskih klubova i udruženja u Kantonu Sarajevo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodajmo i da je danas Ministarstvo pravde i uprave Kantona Sarajevo donijelo odluku po pitanju legalnosti Skupštine Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo. Pomenuto ministarstvo je donijelu odluku da priznaje vanrednu Skupštinu, te da je novi predsjednik Udruženja Adis Mulahasanović.

No, iako na ovu odluku nije moguće podnijeti žalbu, "sapunica" još nije završena s obzirom da "poražena" strana, odnosno bivše rukovodstvo tvrdi da su Mulahasanović i društvo krivotvorili pečat te da je odluka donesena pod ogromnim političkim pritiskom zbog čega su najavili i podnošenje krivičnih prijava.

Top Komentari

Ajax11
Ubi te se kada vam je jedan Colpa alfa i omega u KS
0 0
Shaba
Samo istjerat sve ove "Abdicevce" iz kompletnog saveza, pocevsi od ovog Sarajevskog. Zbog ovih idiota Vico i moze radit sta hoce. Postavit kompetentne ljude. Dosta je bilo ovih virusa sto unistise sve sto vide o dotaknu. Samo jako i do potpunog ozdravljenja Bh fudbla,klupskog i reprezentativnog. SAVEZ NAPOLJE, NA SVIM NIVOIMA!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi