Ugodan razgovor naprasno je prekinut, šok na licima Italijanki zbog Elvedine Muzaferije sve govori

Historijski nastup bh. skijašice u Crans Montani

Ugodan razgovor naprasno je prekinut, šok na licima Italijanki zbog Elvedine Muzaferije sve govori

Endin Čaušević

Elvedina Muzaferija ispisala je historiju skijanja u Bosni i Hercegovini jer je osvojila četvrto mjesto u utrci spusta Svjetskog kupa koja je održana danas u Crans Montani, a kakav nastup je imala najbolje su pokazale reakcije Marte Bassino i Federice Brignone.

Muzaferija je još jednom oduševila skijaški svijet svojim nevjerovatnim nastupom u današnjem spustu u Crans Montani na kojem je najbolja bh. skijašica ispisala historiju osvajanjem četvrtog mjesta.

Visočanka je imala startni broj 28 i skoro niko joj nije davao šanse da može da završi tako visoko u poretku, a na kraju je Elvedini nedostajalo tek 11 stotinki da završi na podijumu ispred Lare Gut-Brehrami.

Međutim, Elvedina i cijela Bosna i Hercegovina su ponosni na njeno četvrto mjesto i rezultat karijere u Svjetskom kupu.

Ona je imala vrijeme od 1:28.06 i zaostatak za pobjednicom Martom Bassino od 1.22 sekundi. Druga je završila Federica Brignone također iz Italije, dok je treće mjesto pripalo Gut-Behrami.

Oglasi

One su već ugodno razgovarale i računale da su bitke za podijum riješene, ali kada je Muzaferija došla na stazu situacija je postala ozbiljna. Vodeće skijašice pratile su šta radi Muzaferija, te su do zadnjeg trenutka bile u strahu da bi neku od njih mogla da skine s već upisanog mjesta na podijumu.

No, Muzaferija je na kraju završila četvrta, a šokirane Bassino i Brignone nisu mogle da vjeruju šta je bh. skijašica uspjela da izvede i kakvu utrku je odradila. Njihove reakcije možete POGLEDATI OVDJE.

S druge strane i Gut-Behrami je s osmijehom ispradila vožnju Muzaferije, ali mogla je odahnuti jer ju je spasilo svega 11 stotinki prednosti ispred naše skijašice.

Elvedina je današnjim uspjehom uspjela da se nađe među 25 najboljih spustašica na svijetu, te se nalazi na 23. mjestu u ukupnom poretku i to znači da ćemo je gledati i na završnom takmičenju u Saalbachu što je zaista sjajan podvig.

Naša skijašica današnjim historijskim rezultatom osvojila je novih 50 bodova u Svjetskom kupu što je zaista na naklon, te se nadamo da će Muzaferija nastaviti da nas tako oduševljava i u nastavku sezone.

Top Komentari

FudbalskiGenije
Koliko postova za 4 mjesto, sta bi da je prva rato bi počelo. Spali smo na to slavimo 4 mjesto dok druge države protestuju kad su broj 2 lol
0 6
starmac
KAPA DOLE CURO.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi