Elvedina Muzaferija 16. mjestom završila fenomenalnu sezonu u Svjetskom kupu!
Iza bh. skijašice je sjajna sezona u Svjetskom kupu (Foto: Pixsell / EXPA/ Johann Groder)

Spust u Saalbachu

Elvedina Muzaferija 16. mjestom završila fenomenalnu sezonu u Svjetskom kupu!

M. Šljivak

Elvedina Muzaferija nastupila je danas u finalnoj trci spusta u Svjetskom kupu. Najbolja bh. skijašica osvojila je 16. mjesto s vremenom 1:46.96.

Iza Elvedine Muzaferije je zaista spektakularna sezona u Svjetskom kupu. Predstavila je Bosnu i Hercegovinu na čudesan način i ostvarila je historijske rezultate bh. skijanja.

Uspjela je Muzaferija doći do završne trke u superveleslalomu i spustu. Jučer je nažalost u Super G-u pala, a danas je u Saalbachu u najbržoj disciplini zauzela 16. mjesto i nije osvojila nove bodove.

Mali kristalni globus u spustu na kraju je na nevjerovatan osvojila Cornelia Huetter. Pobjedom je danas preskočila Laru Gut-Behrami koja je koja je odradila izuzetno lošu vožnju i ostala je bez bodova.

Cornelia Huetter je slavila u današnjoj trci s vremenom 1:45.08, Slovenka Ilka Stuhec je završila na drugom mjestu (1:45.25), a iznenađujuće na trećem mjestu završila je Italijanka Nicol Delago (1:45.57).

Oglasi

Huetter dakle uzela mali kristalni globus u spusti s 397 bodova, Gut-Behrami je druga sa 369, a Sofia Goggia, koja nije nastupila danas je treća s 350 bodova.

Elvedina Muzaferija je 24. spustašica svijeta sa 69 osvojenih bodova i to je svakako veliki uspjeh za bh. skijanje.

Lara Gut-Behrami je osvajačica velikog kristalnog globusa s ukupno 1716 bodova. Iza nje su Federica Brignone s 1581 i Mikaela Shiffrin s 1409.

Muzaferija je u ukupnom poretku Svjetskog kupa završila kao 54. sa 151 osvojenim bodom.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Aferim!
3 1
Bulle
Bravo!!! Čestitke, sljedeća aBd će biti još uspješnija.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi