Elvedina Muzaferija se plasirala na završnicu Svjetskog kupa

U spustu

Elvedina Muzaferija se plasirala na završnicu Svjetskog kupa

E. Škorić

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija nastupit će u finalnoj utrci spusta, što znači da će nastupiti na Svjetskom kupu u toj disciplini krajem mjeseca marta.

Zbog loših vremenskih uslova otkazan je prvi trening, a nije održan ni zvanični današnji koji je planiran za 11 sati. Najbolja bh. skijašica će na kraju kao 23. u spustu ići u Sallbach.

U dosadašnjim utrkama je Muzaferija prikupila ukupno 102 boda u Svjetskom kupu. U disciplini Super-G osvojila je 33 i 69 bodova u spustu.

U ukupnom poretku disciplina trenutno zauzima 29. i 23. mjesto, tako da ćemo uživati u njenom nastupu na završnici Svjetskog kupa u spustu.

Podsjetimo, u Austriji je u feburaru 2025. godine Svjetsko prvenstvo, a u februar 2026. godine u Cortini su Zimske olimpijske igre, pa se nadamo da ćemo i tada uživati u nastupima naše sjajne Elvedine.

Sada nas očekuju dvije vožnje u super veleslalomu u subotu i nedjelju u Kvitfjelu, gdje će se bh. skijašica boriti za ulazak među 25 u toj disciplini.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Aferim!
4 1
Ham0
Ti si naša snježna kraljica!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi