Optimizam pred vikend u Crans Montani: Muzaferija odskijala još jednu odličnu utrku
Copyright: xMattiaxRadonix xLiveMediax

Sjajna forma raduje

Optimizam pred vikend u Crans Montani: Muzaferija odskijala još jednu odličnu utrku

Haris Zilić

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija nalazi se u sjajnoj formi pred tri utrke Svjetskog kupa u švicarskoj Crans Montani gdje nas u petak, subotu i nedjelju očekuju dva spusta i jedan superveleslalom.

Elvedina je na prvom zvaničnom trneingu spusta jučer zauzela 13. mjesto, a da to nije slučajnost pokazala je i danas.

Naša najbolja skijašica je na drugom zvaničnom treningu zauzela 14. mjesto u vremenu 1:28.35, što je bilo sekundu i 35 stotinki sporije od prvoplasirane Ester Ledecke.

Sjajna forma Elvedine zaista raduje, a prije treninga u Crans Montani na istoj stazi je prošli vikend ostavrila prvu pobjedu u karijeri u okviru Evropa kupa.

Što se tiče današnjeg treninga Elvedina je iza sebe ostavila recimo jednu od najboljih spustašica današnjice Corneliu Hutter, zatim Christinu Scheyer, Nadiu Delago, Kiru Weidle, Jasmine Flury, Michele Gisin, Jasmine Suter...

Kompletne rezultate današnjeg treninga spusta možete pogledati OVDJE.

Oglasi

U petak je u Crans Montani na rasporedu prvi spust s početkom u 10 sati i 30 minuta.

U dosadšanjem dijelu sezone, Muzaferija je osvojila šest bodova u spustu i 18 bodova u superveleslalomu.

Do kraja sezone u Svjetskom kupu, računajući i Crans Montanu ostalo je još sedam brzih disciplina plus dvije na završnici u austrijskom Sallbachu.

Kako god završi sezone ovo će biti najbolja u historiji bh. skijanja, a vjerujemo da će Elvedina do kraja podebljati svoj bodovni saldo u Svjetskom kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi