Zrinka Ljutić potvrdila sjajnu formu: Još jedno vrhunsko skijanje hrvatske tinejdžerke
FOTO: EPA

Slalom u Soldeu

Zrinka Ljutić potvrdila sjajnu formu: Još jedno vrhunsko skijanje hrvatske tinejdžerke

Haris Zilić

Najbolje skijašice svijeta u Andori u Soldeu vozile su danas utrku slalom u okviru Svjetskog kupa, a do pobjede je došla švedska skijašica Anna Swenn Larsson s vremenom 1:49.25 nakon dvije vožnje.

U sjajnoj formi je mlada hrvatska skijašica 20-godišnja Zrinka Ljutiće koji je vezala i drugi slalom na podijumu.

Ljutić je danas završila na drugom mjestu i to joj je drugi put ove sezone da završava slalom na drugom mjestu. Hrvatica je imala vrijeme 1:49.60.

Podijum u Soldeu kompletirala je Paula Moltzan iz Sjedinjenih Američkih država u vremenu 1:50.08.

Za razliku od Zirnke Ljutić druga hrvatska skijašica Leona Popović je razočarala danas i završila na 25. mjestu te osvojila samo šest bodova.

Kompletne rezultate slaloma iz Soldeua pogledajte OVDJE.

Oglasi

Dvije najbolje slalomašice današnjice Petra Vlhova i Mikaela Shiffrin zbog povreda nisu nastupale ovaj vikend.

Do kraja sezone ostala su još dva slaloma, jedan je u martu u švedskom Areu, a drugi krajem marta na završnici u Sallbachu.

Unatoč povredi Mikaela Shiffrin je blizu novog Malog kristalnog globusa. Shiffrinova ima 630 bodova, Vlhova je na 505, a Lena Duerr na 442.

Dakle, da bi Shiffrinova izgubila Globus u slalomu, Lena Duerr mora ostvariti dvije pobjede do kraja, a Shiffrin da osvoji maksimalno 11 bodova što je ipak nerealno.

Petra Vlhova se neće vraćati do kraja sezone jer se oporavlja od povrede, a Shiffrin bi mogli vidjeti na stazama krajem feburara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi