Skijaško trčanje: Anja Weber pobijedila na Igmanu

Drugi dan EYOF-a

Skijaško trčanje: Anja Weber pobijedila na Igmanu

E. Čaušević
Teme:

Na Igmanu je danas održana utrka u ski trčanju disciplini slobodna tehnika za djevojke, a pobjedu je upisala Anja Weber iz Švicarske.

Prvi dan EYOF-a protekao je s dosta problema što se tiče s takmičenjima na otvorenom. Snijeg koji je jučer padao u Sarajevu napravio je veliki problem, te su pojedina takmičenja jednostavno morala biti odgođena.

Ipak, danas je vrijeme nešto bolje i nema problema s održavanjem planiranih aktivnosti. Na Igmanu je održana utrka ski trčanja u disciplini slobodna tehnika, a pobjedu je slavila švicarska takmičarka Anja Weber.

Ona je do pobjede stigla u vremenu 14:51,5, dok je drugo mjesto pripalo ruskoj takmičarki Aleni Baranovoj koja je imala vrijeme 15:02,9. Na trećem mjestu završila je takmičarka iz Njemačke, Helen Hoffoman, koja je samo dvije sekunde bila iza Baranove.

Na Jahorini je završena prva utrka u giant slalomu za muškarce. Nakon prve vožnje u vodstvu je Austrijanac Joshua Sturm sa vremenom 54:88 ispred Manuela Plonera iz Italije koji je ostvario vrijeme 55:77, dok je trećeplasirani za sada Linus Witte iz Njemačke sa vremenom 56:01. Uskoro se vozi i druga vožnja.

Utrka na Dvorištima iz biatlona za momke, na 7.5 km je zbog snijega odgođena za sat vremena. Trka je počela u 11:00 sati, a završena je bez daljnjeg odgađanja. Prvo mjesto je osvojio predstavnik Francuske Eric Perrot s vremenom od 24:31.7, na drugom mjestu je Slovenac Planko Lovro s vremenom +9.2, dok je treće mjesto osvojio Rus Ilia Anisimov s vremenom +19.9. Nakon toga počinje utrka u disciplini sprint za djevojke na 6 km u 14:00, sat vremena kasnije nego je planirano.

U Skenderiji su takmičenja počela na vrijeme, gdje se jutros od 10:05 odvijaju utrke u brzom klizanju na 500 m, za momke i djevojke. Zlatnu medalju u ženskoj kategoriji osvojila je Petra Rusnakova iz Slovačke (44.804), srebro je također pripalo Slovakinji, Lucia Filipova je imala vrijeme 45.045, dok je treće mjesto osvojila Magdalena Zych iz Poljske s vremenom 45.157.

U muškoj konkurenciji zlato je pripalo Poljaku Mateuszu Krzeminskom s vremenom 42.446, srebro je osvojio Furkan Akar iz Turske (42.577), dok je bronza pripala Mađaru Balaszu Bontovicsu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi