Katastrofalan let velikog šampiona, slično ne bi uradio ni amater: Od sramote je odmah pobjegao

Novogodišnja turneja počela iznenađenjem

Katastrofalan let velikog šampiona, slično ne bi uradio ni amater: Od sramote je odmah pobjegao

H. Zilić

U njemačkom Oberstdorfu počelo je novo izdanje Novogodišnje turneje, a razloga za slavlje imali su domaći navijači jer je na prvoj stanici slavio njemački predstavnik Andreas Wellinger i tako došao do prve pobjede u sezoni.

Wellinger je slavio ispred Kobayashija i Krafta, a ova tri takmiačra su nekao odmah napraivla iskorak i odvojili se od ostatka karavana.

Tako recimo Wellinger ima tri boda prednost ispred Kobayashija (3.0), a deset bodova više (10.4) od Krafta pred takmičenje u Garmischpartenkirchenu.

Ipak možda i priča dana u Oberstdorfu bio je katastrofalan skok aktuelnog osvajača Novogodišnje turneje Halvora Egnera Graneruda iz Norveške.

Oglasi

Granerud je skočio samo 105. metara i izgubio je u duelu od italijanskog predstavnika Giovannia Bresadole koji je na kraju bio lucky loser.

Dakle, Granerud već sada ima skok manje na turneji i jasno je da neće odbraniti titulu.

Razočarenje je bilo ogromno, ali i ovo je rezultat vrlo lošeg ulaska u sezonu za aktuelnog osvajača Novogodišnje turneje i Svjetskog kupa.

Granerud je u krizi, a vidjet ćemo kako će se spremiti za Svjetsko prvenstvo u ski-letovima koje je na rasporedu ood 25 do 28. januara u austrijskom Kulmu i to je jedino veliko takmičenje u tekućoj sezoni.

Obzirom da je u Svjetskom kupu daleko od pravih rezultata, letovi su zadnja prilika Granerudu da pokuša spasiti već sada katastrofalnu sezonu.

Ovome dodajmo da je naredna stanica Novogodišnje turneje prema tradiciji u Garmischaprtenkirchenu 1. januara, a nakon toga seli se u Austriju u Inssbruck 3. i Bischofshofen 6. januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi