Najgori mogući kraj za klizačicu koja pokazuje grudi pred svima: "Nisam pri sebi, ne mogu ni da..."

Jutta Leerdam je završila sezonu

Najgori mogući kraj za klizačicu koja pokazuje grudi pred svima: "Nisam pri sebi, ne mogu ni da..."

Admin Čaušević

Najbolja klizačica današnjice Jutta Leerdam je završila sezonu zbog problema s kojim se suočava već duže vremena. Posljednji nastup je imala u američkom Salt Lake Cityju. Sve je objasnila jecajući i u suzama. 

"Ovo je moja zadnja utrka u sezoni. Ne uživam više u ovome", rekla je Leerdam poslije čeka je počela plakati nakon što je završila tek 11. na utrci na 1.000 metara.

Leerdam je u SAD-u omela povreda gležnja. Tu povredu vuče već duže vremena, a stanje se pogrošavalo iz sedmice u sedmicu.

"Zglob... Jednostavno propadam, ne mogu ga držati. Hodat ću na prstima ili ću sjediti. Uopšte nisam pri sebi. Ne mogu koristiti ni vlastitu snagu, vozim na 60 posto", rekla je ona.

U početku sezone je uspjelo sakrivala povrede. Pobijedila je na skoro svakoj utrci na 1.000 metar uključujući Evropsko prvenstvo, ali u međuvremenu povreda se pogrošala.

Oglasi

"Ako počnem govoriti o tome, onda to postaje i mentalna stvar. Zato radije ne govorim previše o tome jer na sve gledam kao fizičku povredu."

Leerdamov zglob već neko vrijeme liječe fizioterapeuti, no nejasno je u čemu je tačno problem. "Znam", malodušno je uzdahnula 25-godišnja klizačica.

Kako sada stvari stoje Leerdam neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu Calgaryju za tri sedmice i to je ono što je najviše boli.

Inače, ova klizačica je javnosti poznata kao jedna od najzgodnijih sportašica svijeta i redovno nakon nastupa otkopča kombinezon i pokazuje grudi pred svima.

Osvojila je niz zlatnih medalja na evropskim i svjetskim prvenstvima. Naredni cilj joj je zlato na Olimpijskim igrama. U Pekingu je stigla do srebra, a zlatu se nada u Milanu 2026. godine.

Ona je već skoro godinu dana partnerica Jakea Paula, američkog YouTubera i boksera. To joj je također donijelo dodatnu popularnost.

Top Komentari

DDG
VOZI na 60% i MALODUŠNO je uzdahnula. Hahahaha. Koji odron od novinarstva
0 0
Mostarac94
redovno nakon nastupa otkopča kombinezon i pokazuje grudi pred svima hahahhaha pa Cause koji si ti bolesnik braco draga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti