Počela Novogodišnja turneja: Karl Geiger slavio u Oberstdorfu
Foto - EPA

Trijumf njemačkog skakača

Počela Novogodišnja turneja: Karl Geiger slavio u Oberstdorfu

M. Šljivak

Njemački skakač Karl Geiger pobjednik je prvog takmičenja Novogodišnje turnire u Oberstdorfu.

Geiger je skokovima od 127 i 136.5 metara i bodovnim saldom od 291.1 boda slavio na domaćem terenu, a iza sebe je ostavio Kamila Stocha i Mariusa Lindvika.

Zaletište je između rundi skraćeno za dvije pozicije. To je donijelo brojne promjene, a Markus Eisenbichler je nevjerovatnim skokom od 142 metara uspio da završi u samom vrhu, iako je nakon prve runde bio 27.

Međutim, bodovna razlika je bila previsoka da bi se nadao postolju i završio je kao peti. O pobjedi se odlučivalo među najboljim iz prve serije, a na kraju je Geiger uspio za nijansu da pobijedi Stocha.

Tako je njemački skakač trijumfovao na domaćoj skakaonici i sigurno nas čeka dosta uzbuđenja na naredne tri stanice. Već 31. je na radu takmičenje u Garmishu, a početkom nove godine karavan seli u Austriju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi