Karl Geiger najbolji u Lahtiju
Foto - EPA

Njemački skakač slavio

Karl Geiger najbolji u Lahtiju

M. Šljivak

Njemački skakač Karl Geiger slavio je na takmičenju u skijaškim skokovima u finskom Lahtiju.

Nijemac je odradio sjajan posao, posebno u prvoj rundi kada je skokom od 122.5 metra i ostvario dobru bodovnu prednost nad protivnicima, pa je skokom od 130 metara u drugoj seriji je završio posao za pobjedu s ukupno 266.4 boda.

Iza Geigera je završio Austrijanac Stefan Kraft, a treći je bio njegov sunarodnjak Michael Hayboeck. Ponovo je u drugoj rundi razočarao Ryoyu Kobayashi. Nakon što je bio drugi u prvoj seriji, druga serija mu donosi veliki pad i na kraju je osvojio sedmo mjesto.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Stefan Kraft vodi sa 1612 bodova, dok je iza njega današnji pobjednik Geiger sa 1495 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti