Tužne i sablasne slike iz Slovenije: Otkazan veleslalom, proljeće stiglo, skijaši u nevjerici
FOTO: Twitter

Visoke temperature u Kranjskoj Gori

Tužne i sablasne slike iz Slovenije: Otkazan veleslalom, proljeće stiglo, skijaši u nevjerici

H. Zilić

Nikad teža sezona alpskog skijanja složit će se mnogi ljubitelji skijanja. Vremenske (ne)prilike napravile su ogromne probleme, a ni finiš sezone neće proći bez problema.

Za vikend se u Kranjskoj Gori trebaju voziti utrke veleslalom i slaloma za skijaše, ali to je pod velikim znakom pitanja.

Tačnije, veleslalom u subotu je već otkazana potvrdio je FIS, a nedjeljni slalom je pod ogromnim upitnikom zbog izuzetno visokih proljetnih temperatura za ovo doba godine.

U Kranjskoj Gori je izmjereno sedam stepeni, padala je i kiša, a temepratura se u narednim danima očekuje da ide čak i oko 10 stepeni Celzijusa. Slike iz ovog slovenskog zimskog centra zaista izgledaju tužno i sablasno.

Oglasi

U takvim uslovima nemoguće je spremiti stazu ni umjetnim snijegom, a da problem bude gori za organizatore nema ni mrvice prirodnog snijega što ni najstariji stanovnici Kranjske Gore ne pamte u ovo doba godine.

U nedjelju se prognozira ledena kiša, ali temepratura bi trebala biti oko 4 stepena Celzijusa što bi možda moglo dati kakvu takvu nadu domaćinima da osiguraju slalomsku utrku.

Nakon Kranjske Gore za skijaše je ostala završnica u austrijskom Sallbachu u sve četiri discipline, slalom, veleslalom, superveleslalom i spust. Skijašice su u vikendu ispred nas u švedskom Areu gdje će voziti također veleslalom i slalom, tamo snijeg nije problem i utrke će biti održane.

Podsjetimo, najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija ostvarila je historijski rezultat ove sezone i plasirala se na završnicu Svjetskog kupa u obje brze disicpline, superveleslalomu i spustu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi